Σπαρτιάτες: Στις 19 Ιουνίου η δίκη βουλευτών και Κασιδιάρη για εξαπάτηση των εκλογέων

Διαβάζεται σε 2'
Σπαρτιάτες
Σπαρτιάτες SOOC

Για τις 19 Ιουνίου ορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη για φερόμενη εξαπάτηση των εκλογέων.

Στις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη για το κόμμα των Σπαρτιατών και τη φερόμενη εξαπάτηση των εκλογέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικά 13 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, προκειμένου να δικαστούν μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα για παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα που θα οδηγούσαν στην ανατροπή του.

Αναλυτικότερα, 11 πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών θα δικαστούν για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ενώ στον Ηλία Κασιδιάρη έχει αποδοθεί η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή.

Ως προς τον τελευταίο κατηγορούμενο πρόκειται για δικηγόρο ο οποίος κατηγορείται για συνεργεία στην εξαπάτηση και λόγω της ειδικής δωσιδικίας η δικογραφία αποτελεί αντικείμενο δίκης του Εφετείου και όχι του Πρωτοδικείου.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν οι δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε «Greek Mafia» και “Koza Nostra”, καθώς όπως είχε πει, τελέστηκαν παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Β. Στίγκας μάλιστα πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι δυο φορές προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Γεωργίας Αδειλινη. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εγγραφές εξηγήσεις του Ηλ. Κασιδιάρη και των βουλευτών οι οποίοι κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι ίδιοι φέρονται ότι αρνήθηκαν τα αποδιδόμενα σε αυτούς, ωστόσο φαίνεται πως οι εισαγγελικές αρχές είχαν διαφορετική άποψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα