Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ

Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων το σχέδιο νόμου για την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.

Τις θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά στο σχέδιο νόμου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού (NATO)», παρουσίασε στην επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος αφού επισήμανε ότι «καλούμαστε να ανταποκριθούμε στην πρόθεση αυτής της φιλικής χώρας» για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε πως παράλληλα θα πρέπει «να γίνει και εδώ και γενικότερα σε επίπεδο της ΕΕ μια σοβαρή συζήτηση για τις προοπτικές τις αμυντικές τις δικές μας, της ΕΕ, ειδικά μάλιστα την επαύριο του Brexit. Δεν είναι μόνο η νέα αμερικανική διοίκηση, αλλά είναι και αναγκαιότητα να αποκτήσει αυτοδύναμη και αυτόφωτη, θα έλεγα, αμυντική πολιτική η ΕΕ, πολύ πέραν αυτών που έχει, ήδη, πετύχει μέχρι τώρα».

Ο εισηγητής της ΝΔ Στ. Καλαφάτης είπε ότι το ΝΑΤΟ «εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια για τις χώρες της περιοχής και τον κόσμο ευρύτερα» και ακόμα ότι «δημιουργούνται σταθερά ο όροι και οι προϋποθέσεις να εισέλθουν τα βαλκανικά κράτη σε νέα εποχή συνεννόησης, ασφάλειας και ειρήνης».

Το ΚΚΕ καταψήφισε την πρόταση.

«Το νομοσχέδιο είναι ενδεικτικό της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους για το λαό σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε καταψηφίζοντας την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα