Νετανιάχου: “Η επιχείρηση στη Ράφα έχει σκοπό να φέρει πίσω τους ομήρους”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου (Amir Cohen/Pool Photo via AP)

Η online δήλωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επιχείρηση στη Ράφα και τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

Με μήνυμά του στα social media ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μίλησε για την επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα και για τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Σύμφωνα με τους Times of Israel ο Νετανιάχου τόνισε ότι η τελευταία πρόταση της Χαμάς για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είχε σκοπό να σαμποτάρει την είσοδο των δυνάμεών μας στη Ράφα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη”.

Η επιχείρηση στη Ράφα έχει σκοπό να φέρει πίσω τους ομήρους και να εξαλείψει τη Χαμάς. Όπως αποδείξαμε ήδη στην προηγούμενη απελευθέρωση των ομήρων, η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς είναι προϋπόθεση για την επιστροφή των ομήρων”, πρόσθεσε.

Η ‘προσφορά’ της Χαμάς απέχει πολύ από τις ζωτικές απαιτήσεις του Ισραήλ. Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Χαμάς να αποκαταστήσει την άδικη κυριαρχία της στη Λωρίδα της Γάζας”, ανέφερε. “Το Ισραήλ δεν θα της επιτρέψει να αποκαταστήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται προς την καταστροφή μας”, διαμήνυσε και συνέχισε, Το Ισραήλ δεν μπορεί να δεχτεί μια πρόταση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών μας και το μέλλον της χώρας μας“.

Υποστήριξε ακόμα πως έδωσε εντολή στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κάιρο να “παραμείνει σταθερή” στους όρους του Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων και στις απαιτήσεις του για την ασφάλεια ενώ παράλληλα “συνεχίζεται η στρατιωτική εκστρατεία κατά της Χαμάς”.

Παράλληλα, παρά τη διεθνή κατακραυγή, χαρακτήρισε την κατάληψη του περάσματος στη Ράφα από τις ισραηλινές δυνάμεις ως “πολύ σημαντικό βήμα” για την καταστροφή των εναπομεινάντων στρατιωτικών δυνάμεων της Χαμάς και για την καταστροφή των κυβερνητικών δυνατοτήτων της.

Τέλος, δήλωσε υπερήφανα πως οι σημαίες της Χαμάς στην περιοχή αντικαταστάθηκαν με σημαίες του Ισραήλ, παρόλο που στα πλάνα τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δείχνουν μόνο παλαιστινιακές σημαίες να αντικαθίστανται και όχι της Χαμάς.

Το μήνυμα του Νετανιάχου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα