Τρεις συμβουλές υγιεινής που μάλλον δεν τηρείς στο μπάνιο σου

Τρεις συμβουλές υγιεινής που μάλλον δεν τηρείς στο μπάνιο σου

Υπάρχει άραγε τρόπος για να κρατάς τα μικρόβια μακριά από τις πετσέτες, την οδοντόβουρτσα, αλλά και τη λεκάνη σου;

Τα επίπεδα καθαριότητας που θέλεις να διατηρείς στο σπίτι σου είναι δική σου προσωπική υπόθεση. Καλώς ή κακώς όμως, το πόσο καθαρό ή όχι είναι το μπάνιο σου ή τα προσωπικά σου είδη όπως η οδοντόβουρτσα και οι πετσέτες σου είναι σαφώς πιο σημαντικό από το αν έχει πιάσει λίγη σκόνη το ψηλότερο ράφι της βιβλιοθήκης σου. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και συσχετίζονται με τη σωστή υγιεινή και κατ’ επέκταση με τη μείωση των μικροβίων που έρχονται σε απευθείας επαφή με το σώμα μας. Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα tips του μπάνιου που ενδεχομένως αγνοείς, αλλά καλό θα ήταν να αρχίσεις να ακολουθείς πιστά, προκειμένου να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου από μολύνσεις:

Η φροντίδα της οδοντόβουρτσας

Πρέπει ν’ αλλάζεις την οδοντόβουρτσα ανά 3 μήνες και ιδιαίτερα όταν διαπιστώνεις πως οι τρίχες της κεφαλής έχουν αρχίσει να αποκλίνουν και να μαλακώνουν, καθώς δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο καθαριότητας, ενώ υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν και τα ούλα. Μετά τη χρήση, φρόντισε να την ξεπλύνεις καλά για να απομακρύνεις πιθανά βακτήρια, ενώ καλό θα ήταν να μην τοποθετήσεις κατευθείαν το πλαστικό προστατευτικό της κεφαλής της, γιατί θα την εμποδίσεις να στεγνώσει σωστά. Το αποτέλεσμα θα είναι να παραμείνει η υγρασία στις ίνες, η οποία προσελκύει βακτήρια και αυξάνει τις πιθανότητες διάβρωσης.

Η καθαριότητα της λεκάνης

Πονεμένο κεφάλαιο, καθώς το να καθαρίσεις σωστά τη λεκάνη είναι μία δύσκολη πίστα στην οποία ακόμα και οι πιο έμπειροι παίχτες δεν σημειώνουν ιδιαίτερα υψηλό σκορ. Αυτό συμβαίνει, καθώς στις συνηθισμένες λεκάνες μια σημαντική επιφάνεια, ιδίως στην πίσω πλευρά τους, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο, να καθαριστεί. Παράλληλα, στις κλασικές λεκάνες τα σημεία παροχής νερού έχουν κρυφές εσοχές, δύσκολες στην πρόσβαση. Εξαιτίας αυτής της κατασκευής ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία ελευθερώνονται στον αέρα κατά την έκπλυσή της. Αν θέλεις μία και καλή να λύσετε αυτό το πρόβλημα, η λύση έρχεται μέσα από τις λεκάνες με σύστημα Aquablade® της Ideal Standard, που διασφαλίζουν εύκολο καθάρισμα με ελάχιστη προσπάθεια, χάρη στην επίπεδη εσωτερική επιφάνειά τους. Η τεχνολογία AquaBlade® παρέχει επίσης περισσότερη υγιεινή απ’ ότι οι κορυφαίες λεκάνες rimless καθώς η βελτιστοποιημένη πίεση νερού και οι λείες καμπύλες της λεκάνης ξεπλένουν τα βακτηρία, χωρίς να προκαλούν ανθυγιεινή διάχυση νερού. Ταυτόχρονα, το σύστημα διοχέτευσης νερού AquaBlade® της Ideal Standardείναι τοποθετημένο κοντά στην κορυφή της λεκάνης, με αποτέλεσμα να καθαρίζεται πάντα το 100% της εσωτερική επιφάνειάς της. Χωρίς το εσωτερικό περιμετρικό στεφάνι ροής νερού, το νερό ρέει από την κορυφή της λεκάνης, καθαρίζοντας το 100% της επιφάνειας. Η ενσωματωμένη αυλάκωση διοχετεύει δυνατή ροή νερού με μεγάλη πίεση που ρέει στη λεκάνη δημιουργώντας δύο ισχυρούς πίδακες στην μπροστινή πλευρά. Οι πίδακες ενώνονται και δημιουργούν μια ισχυρή ροή νερού που καθαρίζει αθόρυβα, χωρίς δυσκολία. Μακάρι όλες οι δουλειές του μπάνιου να ήταν εξίσου εύκολες, όσο η καθαριότητα της λεκάνης! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, 8 στους 10 καταναλωτές – σύμφωνα με έρευνες στην Αγγλία και την Ιταλία – δήλωσαν ότι προτιμούν την AquaBlade® από τις κλασικές λεκάνες και τις λεκάνες rimless.

Κάθε πότε αλλάζουμε πετσέτες;

Η κοινή λογική λέει πως όταν βγαίνουμε από το μπάνιο είμαστε καθαροί, άρα και η πετσέτα που σκουπιζόμαστε παραμένει σχετικά καθαρή, σωστά; Λάθος! Η υγρασία του σώματος μας απορροφάται από την πετσέτα και μπορεί εμείς να είμαστε πλέον στεγνοί, στη νωπή πετσέτα μας όμως έχει δημιουργηθεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων, τα οποία θα παραμείνουν, αλλά θα πολλαπλασιαστούν κιόλας μέχρι την επόμενη φορά που θα την χρησιμοποιήσουμε. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι πετσέτες μας θα είναι μίας χρήσης και μετά θα πρέπει να πλένονται, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς μία πετσέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 3 ή 4 φορές. Και ναι, αυτό ισχύει και για τις πετσέτες χεριών. Επίσης, προσοχή: 3 ή 4 φορές, όχι μέρες! Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αλλάζεις την πετσέτα χεριών ακόμα πιο συχνά από αυτές του σώματος.

Τι κάνουμε με τα άλατα;

Μία πονεμένη ιστορία, καθώς μπορεί να μην συνδέονται άμεσα με τα μικρόβια, μας χαλάνε όμως τη διάθεση. Όσο και να καθαρίσεις, αυτά παραμένουν εκεί, ή εξαφανίζονται για λίγο και επανεμφανίζονται δριμύτερα, ανεξάρτητα από το συχνά καθαρίζεις και από τα απορρυπαντικά που επιλέγεις. Και εδώ όμως πρέπει να φερθείς έξυπνα, επιλέγοντας τα υλικά εκείνα τα οποία θα σε βοηθήσουν στη μάχη σου με τα άλατα. Για παράδειγμα, η Ideal Standard έχει φροντίσει για μία ειδική επίστρωση στα τοιχώματα καμπινών ντους, τα οποία βοηθούν στην αποφυγή εναπόθεσης αλάτων! Το νερό γλιστρά στην επιφάνεια του τοιχώματος αφήνοντας λιγότερα κατάλοιπα αλάτων. Διευκολύνει στον καθαρισμό και διατηρεί την όψη της καμπίνας καθαρή για περισσότερο διάστημα. Όπως βλέπεις τίποτα δεν είναι τυχαίο και η Ideal Standard έχει φροντίσει να μας διευκολύνει στη συντήρηση ενός καθαρού μπάνιου, όχι μόνο μοιράζοντας γενικά tips εύκολης καθαριότητας στο μπάνιο, αλλά φροντίζοντας να υιοθετεί και να δημιουργεί καινοτόμες λύσεις που μας διευκολύνουν τη ζωή.

Περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για εύκολη συντήρηση και καθαρισμό μπορείς να βρεις και απευθείας στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Πλέον, το μπάνιο σου δεν θα είναι ένας βραχνάς, αλλά το αγαπημένο σου δωμάτιο χαλάρωσης!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα