Δέκα άγνωστα πράγματα για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ

Δέκα άγνωστα πράγματα για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ

Παρόλο που δεν παραχωρεί συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του πλανήτη

βασίλισσα Ελισάβετ θα μπορούσε να είναι το πιο διάσημο δημόσιο πρόσωπο στον κόσμο. Η ίδια βρίσκεται στο θρόνο για 65 χρόνια και παρόλο που δεν παραχωρεί συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης έχει καταφέρει να γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του πλανήτη.

Και παρά τα αμέτρητα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει για την μεγαλειότητά της, υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες για τη ζωή της, τις οποίες γνωρίζουν ελάχιστοι. Δείτε παρακάτω δέκα άγνωστα πράγματα για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ:

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑ

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει πάει ποτέ στο σχολείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει περάσει κάποια εκπαίδευση, καθώς η ίδια, όπως και η αδερφή της, διδάχθηκε τα απαραίτητα από ιδιωτικούς δασκάλους στο παλάτι. Γενικότερα, η ζωή των κοριτσιών ήταν αρκετά περιορισμένη, ωστότο οι γονείς τους έκαναν μία εξαίρεση επιτρέποντάς τους να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτες στους δρόμους του Λονδίνου προκειμένου να γιορτάσουν τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ

Τεχνικά, η Ελισάβετ και ο σύζυγός της Φίλιππος είναι τρίτα ξαδέλφια. Ο Φίλιππος προέρχεται από τις βασιλικές οικογένειες της Ελλάδας και της Δανίας. Φέτος το βασιλικό ζεύγος κλείνει 69 χρόνια γάμου.

 

ΣΧΕΔΟΝ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΡΟΝΟ

Οι περισσότεροι Βρετανοί πολίτες δεν έχουν γνωρίσει άλλον μονάρχη εκτός από την Ελισάβετ: Το 81% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ζούσε όταν η ίδια ανέβηκε στο θρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα μετά το θάνατο του πατέρα της, το 1952, ενώ στα 65 χρόνια βασιλείας της, χαιρέτισε 14 Βρετανούς πρωθυπουργούς και 13 Αμερικανούς προέδρους.

Διαβάστε και τα υπόλοιπα πράγματα για τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα