Χρ. Βερναρδάκης: “Ο Μητσοτάκης ανοίγει το δρόμο για νέο ακροδεξιό κόμμα”

Χρ. Βερναρδάκης: “Ο Μητσοτάκης ανοίγει το δρόμο για νέο ακροδεξιό κόμμα”
Ο πρώην υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης MotionTeam

Έχει ανοίξει το δρόμο στη συγκρότηση μιας ισχυρής ακροδεξιάς, σχολιάζει ο υπουργός Επικρατείας στο Ραδιόφωνο 24/7

“Με την πολιτική του Κυρ. Μητσοτάκη θεμελιώνεται μια σοβαρή ακροδεξιά στην Ελλάδα. Έχει ανοίξει το δρόμο στη συγκρότηση μιας ισχυρής ακροδεξιάς. Τα υλικά που υπάρχουν αυτό δείχνουν”. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στον Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Β. Σκουρή και Α. Σπανού. 

Και πρόσθεσε: “Η προσωπική του ιστορία δεν έδειχνε ότι θα κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση. Με αφορμή το μακεδονικό έχουμε τα συστατικά θεμελίωσης ενός μορφώματος στα ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δώσει πολιτική έκφραση στην εθνικιστική πατριδοκαπηλεία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Ο ίδιος δεν είναι ακροδεξιός είναι νεοφιλελεύθερος και φιλελεύθερος. Θα πρέπει να απολογηθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη στάση του στο Σκοπιανό. Έχει ανοίξει το καπάκι για να βγει ο οσμή της ακροδεξιάς. Αναφέρομαι σε μια πολιτική και κοινωνική διεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πολιτική του Κων/νου Καραμανλή, του Μητσοτάκη, του Ράλλη, του Κώστα Καραμανλή ήταν εντελώς αντίθετη προς την αυτόματη κατεύθυνση αυτών των πολιτικών φαινομένων”. Ο Χρ. Βεραναρδάκης κατέληξε με την παρατήρηση ότι “είναι μια ανεύθυνη πολιτική στάση η οποία θρέφει εθνικιστικούς κύκλους και θρέφεται από αυτούς”.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής είπε τα εξής: “Στην αμφισημία που υπάρχει σε σχέσεις με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουμε μια δεύτερη αμφισημία σε ένα θέμα όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Δεν διαμορφώνεται μια κατεύθυνση σοσιαλδημοκρατική με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Υπάρχει ένα κομμάτι που με όρους εξουσίας έχει προσκολληθεί στον Μητσοτάκη.

Έχουμε μπει σε φάση μεγάλης ρευστότητας. Ο,τι γίνεται από δω και πέρα προφανώς θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε επίσης ότι “θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στους ΑΝΕΛ με την σταδιακή κάθαρση ακροδεξιών φωνών. Όλα τα πολιτικά κόμματα αλλάζουν δέρμα αυτή την περίοδο. Ενα κομμάτι ισχυρό των ΑΝΕΛ θα παραμείνει σαν σύμμαχος της κυβέρνησης”.

Σε σχέση με το αν υπάρχει πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης ο κ. Βεραναρδάκης τόνισε: “Φαινόμαστε μόνοι, έχουν όμως διαμορφωθεί όροι πολιτικής ηγεμονίας μας στον προοδευτικό χώρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ακροδεξιά και ο εθνικισμός προσπαθούν να δημιουργήσει πολιτική αποσταθεροποίηση. Κάποιος που φοράει περικεφαλαία και πηγαίνει στο συλλαλητήριο τι είναι; Πείτε μου εσείς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα