Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ζητά ο Σγουρίδης των ΑΝΕΛ

Επεξεργασία και εξέταση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές", την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Επεξεργασία και εξέταση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές", την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία και δήλωσε "η πρότασή μας για το όνομα είναι Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων"

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τάχθηκε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Οι ΑΝΕΛ λέμε ότι το κράτος των Σκοπίων θα πρέπει να υπάρχει και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια. Η ένταξή του σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι σημαντική. Θα πρέπει να υπάρχει όμως χωρίς αλυτρωτισμούς. Η πρότασή μας για το όνομα είναι Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων. Είναι ένας όρος ουδέτερος, αλλά με μία δυναμική, ως προς τη σχέση με τις άλλες χώρες», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6.

«Στο δημοψήφισμα αυτό, αν ο λαός αποφασίσει διαφορετικά, θα αποδεχθούμε την απόφασή του. Είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε με το σχέδιο Ανάν. Τα βήματα είναι τα εξής: Πρώτα υπάρχει κυβερνητική διαπραγμάτευση, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συμφωνούν; Έρχεται μια διακρατική συμφωνία ανάμεσα σε εμάς και τα Σκόπια, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και αν αυτό το πράγμα οδηγεί σε αδιέξοδα, τότε ένα πράγμα υπάρχει, ο λαός. Δεν με φοβίζει το δημοψήφισμα. όπου μιλάει ο λαός δεν με φοβίζει. Το θέμα δεν πρέπει να το λύσει μόνο η κυβέρνηση, αλλά όλος ο πολιτικός κόσμος, τα κόμματα. Η θέση των ΑΝΕΛ για τη μη ύπαρξη του όρου Μακεδονία παραμένει και είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν ψηφίζουμε ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια, τέλος. Ας βγει και η αντιπολίτευση να πει τη δική της θέση. Από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους για το Σκοπιανό, περιμένουμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το ίδιο. Η κυβερνητική γραμμή πάντως, εκφράζεται από τον ΥΠΕΞ, όσο είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις», είπε ειδικότερα ο κ.Σγουρίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό

ADVERTISING

SHARE: