Διορισμοί Σαμαρά μέσω του ‘αμαρτωλού’ Ταμείου Αλληλοβοηθείας του ΥΠΠΟ

Διορισμοί Σαμαρά μέσω του ‘αμαρτωλού’ Ταμείου Αλληλοβοηθείας του ΥΠΠΟ
11ο τακτικό εθνικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Μετά την είδηση που αφορά στους διορισμούς Άδωνη Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του, το Ραδιόφωνο 24/7 αποκαλύπτει σήμερα πως και ο Αντώνης Σαμαράς διόριζε ως Υπουργός Πολιτισμού, μέσω του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοηθείας του υπουργείου, γνωστό όχι τυχαία και ως "Μικρό ΚΕΕΛΠΝΟ" αφού εκεί εισέρρεε ανεξέλεγκτο δημόσιο χρήμα, που το διαχειρίζονταν οι εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με συγκεκριμένους συνδικαλιστές

της Φωτεινής Λαμπρίδη

Μετά την είδηση, που αφορά στους διορισμούς Άδωνη Γεωργιάδη στο ΚΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του, το ραδιόφωνο 24/7 αποκαλύπτει σήμερα πως και ο Αντώνης Σαμαράς διόριζε ως Υπουργός Πολιτισμού , μέσω του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοηθείας του υπουργείου γνωστό -όχι τυχαία-  και ως «Μικρό ΚΕΛΠΝΟ»,  αφού εκεί εισέρρεε ανεξέλεγκτο δημόσιο χρήμα , που το διαχειρίζονταν οι εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με συγκεκριμένους συνδικαλιστές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, τον Ιούνιο του 2009, ο Αντ. Σαμαράς σε συνεννόηση με την διοίκηση του ταμείου, έδωσε εντολή,  να προσληφθούν δέκα  άτομα στο ταμείο , εκ των οποίων τα πέντε, απασχολήθηκαν στο δικό του γραφείο και τα άλλα πέντε εργάστηκαν για το ταμείο και την Ομοσπονδία!

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς,  αναλαμβάνει την ηγεσία του υπουργείου στις 8-1-2009. Στις 25-6 2009, σύμφωνα με τα πρακτικά του ΔΣ του ταμείου,  ο πρόεδρος Ιωάννης Τσακοπιάκος που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ και ήταν σύμβουλος του Β. Βενιζέλου,  ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ ότι  «Σε συνέχεια σχετικών συζητήσεων του  , με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, τίθεται ζήτημα πρόσληψης 10 υπαλλήλων , που είναι απολύτως απαραίτητοι στη κάλυψη επιτακτικών αναγκών του Υπουργείου» .

Την  1-7-2009 , άρχισε με ευθύνη του διευθυντή του ταμείου κύριου Βλαντή,  «η διαδικασία πρόσληψης και διάθεσης στο υπουργείο πολιτισμού των 10 υπαλλήλων (Μιας βοηθού παιδαγωγού, δύο φυλάκων και επτά υπαλλήλων γραφείου)». Οι πέντε από τους νεοπροσληφθέντες, δούλεψαν στο γραφείο του τότε υπουργού Αντώνη Σαμαρά και παρέμειναν εκεί για έναν χρόνο. Οι άλλο πέντε υπάλληλοι, δούλεψαν για τις ανάγκες του ταμείου αλλά και της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) .

Καθώς το θέμα που προκύπτει είναι κυρίως πολιτικό, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Ποιες ήταν οι επιτακτικές ανάγκες του υπουργείου που απαιτούν προσλήψεις εκτός κάθε διαδικασίας,  με ένα χαρτάκι με ονόματα που δίνει ο υπουργός, ενώ όλα αυτά πληρώνονται με δημόσιο χρήμα; Επίσης οι ανάγκες της Ομοσπονδίας σε προσωπικό , πως βαφτίζονται «ανάγκες του υπουργείου»;

Όσο για τη μοιρασιά των δέκα υπαλλήλων στους «πέντε της Ομοσπονδιας» και τους «πέντε του υπουργού», φανερώνει ανάγλυφα την αλληλεξάρτηση του ταμείου των συνδικαλιστών συγκεκριμένων αποχρώσεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου , όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές μετά το πόρισμα των ελεγκτών. Να θυμίσουμε τα λεγόμενα του πρώην υπουργού πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη ο οποίος είχε δηλώσει σχετικά «Έχω ακούσει ότι σε συνάντηση  με υπουργό έχει ειπωθεί η μνημειώδης φράση “Μην το πειράζετε το ταμείο, είναι δικό σας, υπουργέ”.  Το θέμα είναι αν έχει κανείς τα κότσια να κάνει συγκρούσεις».

Η κατάληψη του Αμαρτωλού Ταμείου για την αντικατάσταση του διευθυντή κου Βλαντή

Εντωμεταξύ το Ταμείο Αλληλοβοηθείας τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη εβδομάδα από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ, η οποία ταυτίζεται με την προηγούμενη διοίκηση του ταμείου, την οποία έχει αντικαταστήσει η Λυδία Κονιόρδου πρόσφατα, μετά τα ευρήματα του ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που είχε αποκαλύψει το Έθνος. Ο λόγος που επικαλείται η Ομοσπονδία, είναι η αντικατάσταση του διευθυντή του ταμείου κύριου Βλαντή από την κα Μέγγενη! Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το ραδιόφωνο 24/7 και το Έθνος, ο κύριος Βλαντής , απέστειλε πρόσφατα απαντητικό υπόμνημα στους ελεγκτές συνταγμένο από τον κο Κωνσταντόπουλο, νομικό εκπρόσωπο της πρώην διοίκησης που ελέγχεται με βάση τα ευρήματα του ελέγχου.  Την Παρασκευή μάλιστα, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ καλεί σε συνεδρίαση, εντός του κατειλημμένου κτίριου, με θέμα τις επόμενες κινητοποιήσεις. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα απειλήσουν την υπουργό με «κλείσιμο» της Ακρόπολης όπως συνέβη σε προηγούμενη φάση.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση μάλιστα , με σημερινή της ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων:  «Ας εξηγήσουν  ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς με την αλλαγή του διευθυντή του ταμείου. Η προσχηματική και συνεχιζόμενη κατάληψη του ταμείου εμποδίζει τη λειτουργία του, την ομαλή μισθοδοσία των εργαζομένων και τις καθημερινές ανάγκες του βρεφονηπιακού σταθμού . Την ευθύνη για τις όποιες καθυστερήσεις ή φθορές φέρουν αποκλειστικά οι “καταληψίες”.»

Να προσθέσουμε τέλος , πως τα πεπραγμένα σχετικά με την θητεία Σαμαρά και τη σχέση του με το ταμείο, αναφέρονται και στη σχετική έκθεση των ελεγκτών συνοδευόμενα με ερωτήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα