Εξεταστική: Έρχονται διώξεις από τη Δικαιοσύνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Εξεταστική: Έρχονται διώξεις από τη Δικαιοσύνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ
Εξέταση της Αθηνάς Οικονόμου(α), νομικής συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία κατα τα έτη 1997 - 2014, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημ. Διοίκησης διαβίβασε πόρισμα στην Εισαγγελία. Εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια, διαγραφές εγγράφων και σβήσιμο ηλεκτρονικών αρχείων. Καταγγελίες για εκφοβισμό ελεγκτών από όσους αντιδρούν στις έρευνες

Αντιμέτωποι με διώξεις από τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν οι εμπλεκόμενοι στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ βάσει του πορίσματος που απέστειλε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Κλιμάκιο βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής επισκέφθηκε χθες τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας διοίκησης, η οποία απεκάλυψε ότι έχει ήδη αποστείλει στην Εισαγγελία Διαφθοράς το σχετικό πόρισμά της, ενώ αναμένεται και συμπληρωματικό πόρισμα την ερχόμενη Πέμπτη. Μάλιστα, όπως, ανέφερε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης η εκτίμηση της επιθεωρήτριας είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Μπαλωμενάκης ανέφερε μάλιστα ότι το σύνολο του πορίσματος της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης θα έχει φτάσει στην Εξεταστική μέχρι τις 15 Μαΐου.

Ο κ. Μπαλωμενάκης δήλωσε επίσης ότι οι σχετικές έρευνες αφορούν στις οικονομικές συναλλαγές του ΚΕΕΛΠΝΟ, τόσο τραπεζικές και εξωτραπεζικές και ανέφερε ότι έχουν κατασχεθεί οι επίμαχες εντολές. Επίσης σημείωσε ότι οι συναλλαγές που κρίθηκαν ύποπτες διασταυρώθηκαν με εικονικά τιμολόγια. Αποκάλυψε ακόμη ότι η Γενική Επιθεωρήτρια έχει διαπιστώσει ότι κάποιοι «εξαφάνισαν» πολλά επίσημα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα διέγραψαν ακόμη και ηλεκτρονικά αρχεία για να μην διαπιστωθούν οι παρανομίες. Όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη θα εντοπιστούν.

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η αναφορά του κ. Μπαλωμενάκη σε δυσαρέσκεια των επιθεωρητών από συμπεριφορές των εμπλεκόμενων και του περιβάλλοντός τους. «Όσοι μπαίνουν και βγαίνουν στα γραφεία της Γενικής Επιθεωρήσεως παρακολουθούνται» τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης και ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες για εκφοβιστικές επιθέσεις κατά των ελεγκτών. Κάλεσε, μάλιστα, όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

Εντωμεταξύ η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, η οποία είχε συνάψει στο παρελθόν συμβάσεις έργων με το ΚΕΕΛΠΝΟ, απέστειλε επιστολή στην Εξεταστική. Με την επιστολή διαμαρτύρεται για «απαξιωτικές» εκφράσεις εναντίον της και ζητεί να κληθεί να καταθέσει.

Στην Εξεταστική Επιτροπή καταθέτει αυτή την ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σχετικά με τη μαύρη τρύπα εκατοντάδων εκατομμυρίων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα