Η επιστροφή της Ντόρας. Και οι υπόλοιποι δελφίνοι σε θέση μάχης

Η επιστροφή της Ντόρας. Και οι υπόλοιποι δελφίνοι σε θέση μάχης
Η Υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλά στο εκτακτο συνέδριο της ΝΔ. Διεξάγονται στο Στάδιο Ειρήνης και οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας , Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009. ΑΠΕ- ΜΠΕ

Το εσωκομματικό ενδιαφέρον απόψε στρέφεται στην ομιλία της κ.Μπακογιάννη σε εκδήλωση της ΔΑΠ Πολιτικού. Πολλοί ακόμη φέρονται ως ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία, αλλά το ερώτημα είναι σε ποιο κόμμα, καθώς οι φόβοι διάσπασης αναζωπυρώνονται με αφορμή τη στάση απέναντι στη συμφωνία, ενώ σημείο αναφοράς όλων παραμένει ο Καραμανλής

Στο γαλάζιο εσωκομματικό σύμπαν, το ενδιαφέρον απόψε στρέφεται στην ομιλία της κ.Μπακογιάννη σε εκδήλωση της ΔΑΠ του Πολιτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις επτά και μισή το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση με θέμα: “Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ο ρόλος της Κεντροδεξιάς”, θα μιλήσουν επίσης ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος, ο ομότιμος καθηγητής και εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Μαραβέλιας. Οι υπόλοιποι ομιλητές όμως σε αντίθεση με την κ.Μπακογιάννη δεν έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την ηγεσία της Ν.Δ.

Η παρουσία πάντως του κ.Αντώναρου δε σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση καραμανλικές “ευλογίες”, πολλώ δε μάλλον που σενάρια που φέρουν τον Κώστα Καραμανλή να παροτρύνει την κ.Μπακογιάννη να κάνει το μεγάλο βήμα προκαλούν ενόχληση στην Παναγή Κυριακού. Αυτό βέβαια δεν καθησυχάζει τη Συγγρού, όπου αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα τελειώσουν και τα όποια περιθώρια ανοχής του καραμανλικού “συστήματος” απέναντι στη σαμαρική ηγεσία, η οποία προσπαθεί από την πλευρά της να εμφανίζει τη σιωπή του κ.Καραμανλή ως έμμεση στήριξη, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ενόχληση στο συγκεκριμένο χώρο.

Εκτός της “επιστροφής” της κ.Μπακογιάννη πάντως, πολλοί ακόμη φέρονται ως ενδιαφερόμενοι για την προεδρία της Ν.Δ, αλλά το ερώτημα είναι σε ποιο κόμμα, καθώς οι φόβοι διάσπασης αναζωπυρώνονται με αφορμή τη στάση της ηγεσίας απέναντι στη συμφωνία.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποιος έχει διαχωρίσει απόλυτα τη θέση του από το σαμαρικό περιβάλλον ζητώντας τη στήριξη μίας συμφωνίας, προειδοποίησε μιλώντας στο Βήμα FM για τον κίνδυνο διάσπασης της Ν.Δ την ώρα που έρχονται κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις. “Η Ν.Δ κινδυνεύει να παραμείνει σε μια στασιμότητα, σε χαμηλά ποσοστά που δεν θα την καθιστούν πολιτικό ρυθμιστή. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η χώρα μας είναι μια διάσπαση της Ν.Δ”, δήλωσε ειδικότερα.

Αλλά και ο Νίκος Δένδιας στο Real FM σημείωσε ότι το χειρότερο σενάριο είναι η Ν.Δ να καταστεί όχι ένα “πολύ δεξιό κόμμα”, αλλά ένα “αδιάφορο κόμμα”, ενώ κάλεσε άπαντες σε εσωκομματικό… ξεσηκωμό: “Οφείλουμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση. Για να γίνει αυτό, φέρουν ευθύνη όλα τα στελέχη της παράταξης. Υπάρχουν πάρα πολλοί, οι οποίοι επιτρέπουν με τη στάση τους να διατηρείται η τωρινή σιωπή και η αποδοχή ότι ‘όλα είναι καλά κι αύριο θα πάνε καλύτερα’.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα