Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός

Διαβάζεται σε 3'
Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός
INTIME NEWS @ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Ιερή “χείρα βοηθείας” προσέφερε στην κυβέρνηση ο Αρχιεπίσκοπος κατά την άφιξη του στο Δήλεσι, όπου θα επισκεφθεί μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη εγκαταστάσεις της Εκκλησίας

Με δηλώσεις του κατά την άφιξη του στις εγκαταστάσεις της Εκκλησίας στο Δήλεσι, για την κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσέφερε “ιερή χείρα βοηθείας” στην κυβέρνηση, αδειάζοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο. 

Ο κ. Ιερώνυμος σχολίασε με νόημα ότι έρχονται: “Άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες”. Τόνισε επίσης ότι: “Η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον”. 

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε μάλιστα ότι η Εκκλησία δεν κάνει διακρίσεις και σχολίασε: “Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός”. 

Υπογράμμισε στη συνέχεια: “Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους” και πρόσθεσε: “Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους”. 

Ο κ. Ιερώνυμος πήρε έτσι σαφέστατες αποστάσεις από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος προειδοποίησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μην πάνε το Πάσχα στις εκκλησίες. Αλλά και από τη Νίκη και το Δημήτρη Νατσιό, που ζήτησε “πολιτικό χαστούκι” στην κυβέρνηση μετά το πραγματικό χαστούκι πολιτεύτριας του κόμματος του στη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη.

Ο Αρχιεπίσκοπος στάθηκε εξάλλου στην ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας με την πολιτεία στον κοινωνικό τομέα. Δήλωσε βέβαια όσον αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ότι “πάντα κινούμαστε με αυτό που μας λέει το ευαγγέλιο και ο λόγος του θεού”. 

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ιερώνυμος επισκέπτονται σήμερα παιδικούς σταθμούς και ένα κέντρο γεροντολογίας υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής. Η κυβέρνηση άλλωστε εξάρει σε κάθε ευκαιρία το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, για να στείλει και το μήνυμα ότι αυτός είναι ο πραγματικός της ρόλος και όχι τα πολιτικά παιχνίδια με κηρύγματα σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ.

Μητσοτάκης: Να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο με αγάπη και σεβασμό

“Νομίζω ότι καθώς μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια σας ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο με αγάπη και σεβασμό αντηχούν σήμερα περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ”, είπε από την πλευρά του με νόημα ο κ. Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο.

Υπογράμμισε επίσης ότι η συνεργασία κυβέρνησης- Εκκλησίας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο ήταν και παραμένει εξαιρετικά στενή. Ο πρωθυπουργός τέλος δήλωσε ότι: “Προσβλέπουμε στο κοινωνικό αποτύπωμα της Εκκλησίας, που συμπληρώνει τις κρατικές δομές πρόνοιας με περίσσευμα αγάπης και στήριξη σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.” Ο κ. Ιερώνυμος είπε στη συνέχεια στον πρωθυπουργό ότι θέλει να μιλήσουν περισσότερο για τη συνεργασία της Εκκλησίας με την πολιτεία.

Μητσοτάκης- Ιερώνυμος επιχείρησαν έτσι να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου που ξεκίνησε με αφορμή το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα επικρατεί πάντως ανησυχία εν όψει Πάσχα. Το ενδεχόμενο “προβοκάτσιας” από πρόσωπα προσκείμενα στην Ελληνική Λύση και τη Νίκη, αλλά και λεκτικών επιθέσεων από ιεράρχες, μετατρέπει δυνητικά τη Μεγάλη Εβδομάδα σε εβδομάδα πολιτικών παθών για τη ΝΔ.

“Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία” δήλωσε πάντως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της άκρας δεξιάς ότι δεν εκφράζουν τη θρησκευτική πίστη, αλλά ούτε τον πατριωτισμό και χαρακτηριστικά σχολίασε ότι δεν υπάρχει “χριστιανόμετρο”.

Παρότι φυσικά ο ίδιος θέλει να δείξει πως η ΝΔ παραμένει κοντά στην Εκκλησία και με τη σημερινή εμφάνιση “χέρι χέρι” με τον Αρχιεπίσκοπο, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει μερίδιο της λεγόμενης “εκκλησιαστικής ψήφου” πίσω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα