ΚΚΕ: Ξηλώνουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και καρατομούν προνοιακά επιδόματα

Εργασίες του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στον Περισσό. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εργασίες του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στον Περισσό. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή τη διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση εξαπέλυσε ο Περισσός. "Προχωρά η καρατόμηση των προνοιακών επιδομάτων και το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων", υποστηρίζει

«Οι κυβερνητικές διαρροές για τις διαπραγματεύσεις της γ' αξιολόγησης επιβεβαιώνουν ότι προχωράει με γρήγορους ρυθμούς τόσο η καρατόμηση των προνοιακών επιδομάτων όσο και το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Γι΄ αυτό και το εργατικό-λαϊκό κίνημα πρέπει να βρίσκεται “επί ποδός πολέμου”» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με εργασιακά-ασφαλιστικό.

«Ειδικά για το ζήτημα της απεργίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την προϋπόθεση της συμμετοχής του 50% των εργαζομένων, που θέτει για τα πρωτοβάθμια σωματεία, όχι μόνο κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, που καμιά κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει ν΄ αγγίξει, παρά τις προθέσεις τους, όχι μόνο υλοποιεί ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου, αλλά ακόμη περισσότερο ξεκινάει το ξήλωμα από τους χώρους δουλειάς, από τα σύγχρονα γκέτο των εργοστασίων και των επιχειρήσεων, εκεί ακριβώς που σπάει κόκαλα η εργοδοτική τρομοκρατία, που κυριαρχεί η απαγόρευση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης με την απειλή της απόλυσης» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαπραγμάτευση με θεσμούς: Ποια θέματα κλείνουν σε εργασιακό - ασφαλιστικό

ADVERTISING

SHARE: