Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για ΔΝΤ και εκλογολογία

Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για ΔΝΤ και εκλογολογία
Pre daily discussion agenda in the plenum of the parliament about corruption in Athens on Oct. 10, 2016 / . 10 , 2016 Alexandros Michailidis

Η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κρύβεται πίσω από το Ταμείο και τον Σόιμπλε, με τη ΝΔ να απορεί πώς γίνεται από τη μία ο Τσίπρας να "απειλεί" τους δανειστές με εκλογές και από την άλλη να δηλώνει ότι δεν φεύγει

H πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται στον απόηχο του προϋπολογισμού, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη Νέα Δημοκρατία να απορεί πώς γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να “απειλεί” τους δανειστές με εκλογές και από την άλλη να δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ της κόντρας Μαξίμου- ΝΔ ξεκίνησε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η οποία ανέφερε:

“Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε 13η σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ γα τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου. Ως απάντηση ο κ. Μητσοτάκης τον κατηγόρησε, στη Βουλή, ότι θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα γιατί εξοργίζει το  ΔΝΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να επιδεικνύει το μένος του κατά της κοινωνίας και να μέμφεται την κυβέρνηση που ασκεί κοινωνική πολιτική, θα ήταν χρήσιμο να απαντήσει και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ.

1. Συμφωνεί με τον αντιπρόεδρο του κόμματός του, Αδ. Γεωργιάδη, που πλειοδοτεί σε ακρότητες υποσχόμενος ακόμα περισσότερα μέτρα από όσα ζητάει το ΔΝΤ και ο Β. Σόιμπλε;

2. Θα εξακολουθεί να θεωρεί την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων «εμμονική ιδεοληψία της Αριστεράς»;”

Η Ν.Δ. από την πλευρά της σε δικό της ενημερωτικό σημείωμα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προσωπικά κατά του κ. Τσίπρα.

“Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είδαν στη Βουλή έναν πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων. Έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έδωσε κανένα όραμα για την επόμενη μέρα. Δεν παρουσίασε καμία αναπτυξιακή πρόταση, δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο για τη χώρα. Αναλώθηκε και πάλι σε επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης. Απέδειξε ότι είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ιστορία, που αντί να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση, κατηγορεί την επόμενη. Και φυσικά αναλώθηκε στο αγαπημένο του σπορ: Τη θρασεία διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τη διασπορά ψεμάτων.

Ο κ. Τσίπρας απέτυχε να απαντήσει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που του ετέθησαν, στην τεκμηριωμένη κριτική και στα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν αντέκρουσε τα στοιχεία για την τεράστια οπισθοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας την τελευταία διετία, όπως όλοι οι δημοσιονομικοί δείκτες καταδεικνύουν.

Δεν απάντησε στη δομημένη κριτική για τον προβληματικό προϋπολογισμό του 2017.

– Την υπερφορολόγηση των πάντων. 

– Την κοινωνικά άδικη επιβάρυνση των έμμεσων φόρων.

– Τη ναρκοθέτηση της οικονομίας με μια σειρά από «βόμβες», που απειλούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις αστικές συγκοινωνίες και τη ΔΕΗ.

Δεν σχολίασε καν τις επιφυλάξεις που υπάρχουν από διεθνείς φορείς (ΟΟΣΑ), από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ακόμα και από τους ίδιους τους συντάκτες του προϋπολογισμού, σχετικά με τη βιωσιμότητα των προβλέψεών του.

Δεν απάντησε καν στο πώς αισθάνεται που σήμερα παρουσιάζει ως επιτυχία πολιτικές που ο ίδιος πολέμησε τόσα χρόνια, όπως οι αποφάσεις για την Cosco, τα περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό, τα οδικά δίκτυα, τις όποιες αποκρατικοποιήσεις, αν και εφόσον όλα αυτά προχωρήσουν κανονικά.

Ο κ. Τσίπρας, μας άφησε με την απορία πώς γίνεται τη μία ημέρα να «απειλεί» τους δανειστές με εκλογές και την άλλη να διαβεβαιώνει τη Βουλή ότι θα μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του μέχρι την τελευταία ημέρα. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. 

 Σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Κάθε μέρα που μένει στην κυβέρνηση κοστίζει ακριβά στη χώρα”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα