Κόντρα στη Βουλή για τη ΔΕΗ

Κόντρα στη Βουλή για τη ΔΕΗ
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Κόντρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ - Κινητοποίηση στο Σύνταγμα από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την πώληση των Λιγνιτικών Μονάδων και των Ορυχείων

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου αναμένεται να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν άλλωστε οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ διαμαρτυρόμενοι για την πώληση των Λιγνιτικών Μονάδων και των Ορυχείων.

Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπουλά χωρίς αιδώ τις Λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας. Την ύστατη αυτή ώρα τους καλούμε να πάρουν πίσω το επίμαχο νομοσχέδιο και να φάνουν έστω και μία φορά συνεπείς στις προεκλογικές υποσχέσεις που έδιναν ως ένθερμοι υποστηρικτές για την αναγκαιότητα της ΔΕΗ να έχει δημόσιο χαρακτήρα. Στέλνουμε μήνυμα στους κυβερνώντες ότι και αν ψηφίσουν στην Βουλή, ο αγώνας και η αντίσταση μας, θα συνεχιστεί και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα επίδοξο αγοραστή να πάρει τα κλειδιά καμίας μονάδας και κανενός ορυχείου”.

Να σταματήσει την προσκόλλησή της στην περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά και να καταθέσει προτάσεις για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, προέτρεψε άλλωστε την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, τη Δευτέρα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τις λιγνιτικές μονάδες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Είχε προηγηθεί η οξύτατη παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και διαπραγματεύτηκε με τους θεσμούς με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα