Κοτζιάς: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους 8 στρατιωτικούς

Κοτζιάς: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους 8 στρατιωτικούς
O έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς AP

Ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή "Η επόμενη μέρα" λέγοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια με την Ελλάδα

Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δίνοντας απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ, σχετικά με την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Ελλάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η μόνη δέσμευση που έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση, είναι να εξασφαλίζει τη λειτουργία Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Μια μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορούν να αντιληφθούν το τί σημαίνει Κράτος Δικαίου. Είναι ανάξιο σχολιασμού και απαράδεκτο το περιεχόμενο των δηλώσεων Μποζντάγ. Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι για αυτούς που κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στα μέσα της χώρας τους, εμείς κάνουμε πολιτική για το πώς θα αναβαθμιστεί η χώρα διεθνώς”.

Στη συνέχεια ο Νίκος Κοτζιάς πρόσθεσε, σχετικά με τις προκλήσεις από την τουρκική πλευρά εν μέσω προεκλογικής περιόδου στη γειτονική μας χώρα:

“Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια με την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μίλησε κάτω από την επιρροή του προεκλογικού τους αγώνα με τρόπο απαράδεκτο. Δεν φοβόμαστε την Τουρκία, την αξιολογούμε και την αναλύουμε και φερόμαστε με τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας”.

Κουμουτσάκος: Θρασείες, εμπρηστικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης

Θρασείες, εμπρηστικές και απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος, τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους “8”, προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα