Λεβέντης: Θα συμμετάσχω στην επόμενη κυβέρνηση υπό τον όρο ότι θα ακυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό

Λεβέντης: Θα συμμετάσχω στην επόμενη κυβέρνηση υπό τον όρο ότι θα ακυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 σημειώνοντας πως δεν αναγνωρίζει τη "συμφωνία Τσίπρα - Κοτζιά" για το Σκοπιανό, ενώ για τη ΝΔ είπε, ότι κρατά "στάση Πόντιου Πιλάτου".

“Η ακύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό είναι ο όρος που θα θέσει η Ένωση Κεντρώων προκειμένου να συμμετάσχει στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές εφόσον το πρώτο κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Β. Σκουρή και Α. Σπανού.

Στην ερώτηση αν υπαινίσσεται ειδικό δικαστήριο απάντησε ως εξής: “Καθένας που βλάπτει τη χώρα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει”. Και τόνισε: “Δεν αναγνωρίζω τη συμφωνία για το σκοπιανό, είναι συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε στην επιστολή μου γιατί είναι και αυτός ένοχος από τη στιγμή που αποδεχόταν τη σύνθετη ονομασία. Η ΝΔ έχει στάση Πόντιου Πιλάτου. Να κάνουμε υπομονή να πέσει ο Τσίπρας. Παραβίασαν κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού. Να δώσει ο λαός δύναμη στην Ενωση Κεντρώων για να μη γίνεται κυβέρνηση χωρίς εμάς ώστε να θέσουμε τους όρους μας, ανάμεσα στους οποίους το σκοπιανό”.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα λέγοντας ότι “είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εχουν αριστερές καταβολές και αναφορά στον διεθνισμό”. Τον κατήγγειλε επίσης για το εξής: “Ο κ. Τσίπρας με κορόιδεψε, μου είπε ότι πρώτα θα γίνει η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και μετά η ένταξη στο ΝΑΤΟ”. Σε σχέση με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η Φ. Γεννηματά έχει έλλειμμα ηγετικότητας και γι αυτό δεν μπορεί να κρατήσει τη συνοχή στο νέο πολιτικό φορέα και κάνει καθένας ό,τι θέλει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα