Ν. Ανδρουλάκης: Μίνιμουμ στόχος η τρίτη θέση για το ΚΙΝΑΛ

Ν. Ανδρουλάκης: Μίνιμουμ στόχος η τρίτη θέση για το ΚΙΝΑΛ
Ο ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ, Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7, χαρακτηρίζοντας "αρνητική εξέλιξη" την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. "Με το Ποτάμι περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν", είπε μεταξύ άλλων.

“Πρέπει να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συχετισμούς. Το 2012 έγινε πολιτικός σεισμός, ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% πήγε στο 26%. Μπορεί να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις στις επόμενες εκλογές. Αποτυχία για το Κίνημα Αλλαγής θα είναι αν δεν πάρουμε την τρίτη θέση. Αυτός είναι ο μίνιμουμ στόχος. Γιατί αποτυχία θα είναι και αν η παράταξή μας δεν κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό που θα της επιτρέψει να πρωταγωνιστήσει”.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας  στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6. Και τόνισε: “Είναι αρνητική εξέλιξη ότι το Ποτάμι έφυγε. Το θετικό σενάριο ήταν να πάμε συσπειρωμένοι και να πάρουμε ένα καλό ποσοστό. Έγιναν λάθη. Έπρεπε να υπάρχει άμεση συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων. Έπρεπε να πάμε σε συνέδριο με εκλεγμένα όργανα. Ήταν ζητήματα που οδήγησαν στη σημερινή πραγματικότητα. Στηρίζω ενωτικά την προσπάθεια αλλά δεν ευνουχίζω την άποψή μου. Χωρίς μεμψιμοιρίες πρέπει να κοιτάξουμε το μεγάλο στόχο, να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση και τη ΝΔ. Το Ποτάμι δεν είναι αντίπαλός μας. Με το Ποτάμι περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Το σκοπιανό είναι περιτύλιγμα ήδη ειλημμένων αποφάσεων. Δεν είναι σίγουρο ότι ο κ. Ζάεφ μπορεί να σηκώσει τα βάρη που έχει δεσμευτεί να σηκώσει. Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην εφαρμοστεί. Πώς κάποιοι στην Ελλάδα τοποθετούνται πριν αποδειχθεί ότι ο Ζάεφ μπορεί να σηκώσει το βάρος και ότι η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί;”.

Σε σχέση με την κριτική που ασκείται από στελέχη της αντιπολίτευσης σε Ευρωπαίους αξιωματούχους που κάνουν θετικές δηλώσεις ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι “όπως εγκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όποιον Ευρωπαίο έλεγε καλά λόγια για τη χώρα πριν κερδίσει τις εκλογές, αυτό κάνει τώρα η ΝΔ”. “Οι εταίροι -συνέχισε- προσπαθούν να στηρίξουν το ελληνικό success story γιατί δεν θέλουν να ασχολούνται άλλο με το ελληνικό ζήτημα. Αυτό είναι θετικό εφόσον ανταποκρίνεται σε. μια πραγματικά θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Η πραγματικότητα είναι ότι η συμφωνία για το χρέος είναι χειρότερη από εκείνη του 2012. Οταν ο κ. Τσίπρας είχε κρεμάλες στο Σύνταγμα εμείς είχαμε συνεπή στάση. Εμείς ζητάμε από τους ευρωσοσιαλιστές να στηρίξουν την Ελλάδα. Ο Σαμαράς κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός ακριβώς όπως και ο κ. Τσίπρας, με την αντιμνημονιακή κοροϊδία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα