ΝΔ: Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από φόρους και λάσπη

ΝΔ: Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από φόρους και λάσπη
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Eurokinissi

Έτοιμος να σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης στη βουλή για μέρισμα και αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας τέλος στην άτυπη ανακωχή των τελευταίων ημερών λόγω των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής

Λήγει ουσιαστικά από σήμερα η άτυπη ανακωχή της ΝΔ με την κυβέρνηση λόγω των φονικών πλημμυρών της Δυτικής Αττικής, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος από το βήμα της βουλής να σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης που αναμένεται να ρίξει ο πρωθυπουργός με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα του 2017. 

Αν και η ΝΔ έχει δηλώσει ότι επί της αρχής θα ψηφίσει υπέρ του μερίσματος ως «μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο», εντούτοις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη». Όπως τονίζουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ «το υπερπλεόνασμα προέρχεται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που γονατίζει τη μεσαία τάξη και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους».

Ένα ακόμα σημείο κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί και αυτό που κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή το Μοσχάτο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μοιράζει  1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει».

Σε ανάλογο μήκος κύματος αναμένεται και η όποια αντιπαράθεση αναπτυχθεί γύρω από τα μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής καθώς ναι μεν και εκεί η ΝΔ έχει προτείνει άμεσα μέτρα που μπορεί να υιοθετήσει η κυβέρνηση, εντούτοις το Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε μέτωπο με την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής λέγοντας ότι «κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη» και προσθέτοντας ότι «αυτό το οποίο λείπει για άλλη μια φορά είναι το πολιτικό θάρρος ανάληψης της πολιτικής ευθύνης».

Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτουν το ερώτημα προς την κυβέρνηση γιατί επί δυόμιση χρόνια δεν ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος που έθετε η ευρωπαϊκή οδηγία τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών. Αντιστοίχως προς την περιφέρεια Αττικής, γιατί δεν δρομολόγησε μια σειρά από σημαντικά και γνωστά αντιπλημμυρικά έργα όταν υπήρχαν οι πόροι εγγεγραμμένοι και ήταν ολοκληρωμένες οι μελέτες. Το τρίτο ερώτημα που θέτουν στη ΝΔ είναι γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης των εδαφών στο όρος Πατέρα και το τέταρτο ερώτημα αφορά στο τι ακριβώς έκανε η Πολιτική Προστασία και πως κινήθηκε και φτάσαμε να θρηνήσουμε 20 θύματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα