Ο Λεβέντης βλέπει συμφωνία Γεννηματά-Μητσοτάκη

Ο Λεβέντης βλέπει συμφωνία Γεννηματά-Μητσοτάκη
Συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Για όλα μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Η αναφορά του στην απλή αναλογική και το καυστικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

Την πάγια θέση του για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης που θα έχει την απαραίτητη πλειοψηφία, ώστε να πορεύεται σταθερά και να βγάλει τη χώρα από την κρίση, επανέλαβε το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος της ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκαϊ. Ωστόσο, η αναφορά του για συμφωνία συνεργασίας της Φώφης Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη άναψε φωτιές, με το ΠΑΣΟΚ να απαντά.

Πρώτον, ο κ. Λεβέντης επιμένει σε μεγάλο κυβερνητικό σχήμα με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μόνο έτσι θα υπάρχει εικόνα της πολιτικής σταθερότητας και θα έρθουν επενδύσεις. 

Ακόμη και εκλογές να γίνουν και να βγει πρώτη η Ν.Δ.πάλι αυτά τα αδιέξοδα θα συνεχιστούν. Είναι επιπολαιότητα να αλλάζουμε, οριακής δεδηλωμένης, κυβερνήσεις που θα έχουν το μειονέκτημα οι μισή Βουλή να υβρίζει τους κυβερνώντες. Χρειαζόμαστε κυβέρνηση 240 βουλευτών για να γίνου οι μεταρρυθμίσεις και να έχουμε συμπεριφορά φυσιολογικής χώρας.

Σε ερώτημα “σε τί διαφέρει η Ν.Δ. από την Ένωση Κεντρώων, σε ότι αφορά την ελεύθερη οικονομία”, ο κ.Λεβέντης απάντησε οτι η Ένωση Κεντρώων ποτέ δεν θα επέτρεπε θαλασσοδάνεια και επιλεκτική ημετέρων.

Εμείς θέλουμε ελεύθερη οικονομία με ίσες ευκαιρίες, ενώ η Ν.Δ. εξυπηρετεί το πολύ μεγάλο κεφάλαιο.

Σε ερώτημα, αν λείψουν από τον Τσίπρα 5-6 βουλευτές, τί θα κάνει η Ένωση Κεντρώων, αν θα στηρίξει δηλαδή την κυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης είπε οτι δε θα δώσει ψήφο. Το έχει ήδη πει αυτό στον κ. Τσίπρα και οτι η εντολή των ψηφοφόρων της Ένωσης Κεντρώων είναι το 4% να γίνει 14%, κι όχι να στηρίξουμε κυβέρνηση του ενός εκ των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων.

Για την απλή αναλογική, ο κ. Λεβέντης επέμεινε οτι ήταν έγκλημα η μη επιψήφισή της και υπάρχει, τεραστίων διαστάσεων, ευθύνη για την κυρία Γεννηματά, η οποία προσέφερε δώρο τις 50 έδρες στον κ. Μητσοτάκη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

Η τελευταία αναφορά του κ.Λεβέντη δεν έμεινε ασχολίαστη από το ΠΑΣΟΚ, με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη να αρκείται στο σχόλιο “Δεν ασχολούμαστε με γραφικούς «λεβέντες»”, ενώ με νόημα σημειώνει “Των δε αχρείων ο ψόγος έπαινος εστί, ο δε έπαινος ψόγος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα