Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Φλόγα έφτασε στη Μασσαλία μετά από 12 μέρες – Εντυπωσιακές εικόνες

Διαβάζεται σε 4'
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Φλόγα έφτασε στη Μασσαλία μετά από 12 μέρες – Εντυπωσιακές εικόνες
AP Photo/Daniel Cole

Εντυπωσιακή η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας με το τρικάταρτο Belem στη Μασσαλία της Γαλλίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έφτασε σήμερα, Τετάρτη (08/05), στην Μασσαλία της Γαλλίας, μετά από ένα 12ήμερο ταξίδι στα νερά της Μεσογείου, η Ολυμπιακή Φλόγα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ειδικότερα, η Ολυμπιακή Φλόγα αφίχθη στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας με το τρικάταρτο Belem, προερχόμενη από την Ελλάδα, όπου είχε ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου. Το ταξίδι από το Λιμάνι του Πειραιά, είχε ξεκινήσει στις 27 Απριλίου.

«Είναι ένας ισχυρός συμβολισμός. Το ιστιοφόρο μπήκε στο νερό το 1896, τη χρονιά της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει μία ιστορία γεμάτη γεγονότα, ένα μάθημα ναυτοσύνης, ένα μουσείο, το “Belem” είναι ένας πρεσβευτής για τη Γαλλία. Και περνώντας από ιστορικές περιοχές θα φτάσει στη Μασσαλία, μία πόλη-λιμάνι που ίδρυσαν οι Φωκαείς. Είναι μία ιστορική, συμβολική και οικολογική διαδρομή, αν σκεφτεί κανείς ότι θα πλεύσει στη Μεσόγειο χρησιμοποιώντας μόνο πανιά» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουντεά-Καστερά, τις προηγούμενες μέρες.

Ludovic Marin, Pool / AP

Ludovic Marin, Pool / AP

«Μασσαλία, το κέντρο του κόσμου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Μασσαλίας, Μπενουά Παγιάν, μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα «La Provence».

Πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών”, παρακολουθώντας την εντυπωσιακή τελετή, στην οποία περισσότερα από χίλια σκάφη συνόδευαν την «παρέλαση» του Belem γύρω από τον κόλπο της Μασσαλίας.

Η τελετή υποδοχής περιελάμβανε την επίδειξη από τα τζετ του Patrouille de France, της ακροβατικής ομάδας της γαλλικής αεροπορίας, ενώ εκατοντάδες πυροτεχνήματα “φώτισαν” τον γαλλικό ουρανό.

Ludovic Marin, Pool / AP

Ludovic Marin, Pool / AP

Έξι χιλιάδες μέλη των δυνάμεων της τάξης είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία. Συνυπολογίζοντας τη δύναμη που κινητοποίησε ο Δήμος της Μασσαλίας (το πυροσβεστικό σώμα της Μασσαλίας, προσωπικό ασφάλειας, δημοτική αστυνομία…) το μέγεθος αυτό του μηχανισμού ξεπέρασε ακόμη και εκείνον που είχε αναπτυχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο του 2023 για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου που είχε τότε χαρακτηριστεί “ασυνήθης” και “ειδικός”.

Αφού ολοκληρώσει την Ολυμπιακή αποστολή του στη Μασσαλία, το Belem θα φτάσει σε πέντε λιμάνια στη Γαλλία στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό. Η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι με το άναμμα κατά την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου.

Δείτε φωτογραφίες:

AP Photo/Daniel Cole
AP Photo/Daniel Cole
 
AP Photo/Daniel Cole
AP Photo/Daniel Cole

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα