Ελένη Καστάνη: “Με βασανίζει το αν μπορούσα να αποτρέψω την αυτοκτονία του πατέρα μου”

Διαβάζεται σε 5'
Ελένη Καστάνη
Ελένη Καστάνη Glomex/ΕΡΤ

Για την καριέρα της, το άδοξο τέλος του “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;” και την αυτοκτονία του πατέρα της, που την σημάδεψε, μίλησε η ηθοποιός Ελένη Καστάνη.

Στην εκπομπή “Στούντιο 4” βρέθηκε καλεσμένη το απόγευμα της Τετάρτης (08/05) η γνωστή ηθοποιός Ελένη Καστάνη, η οποία αναφέρθηκε στους κυριότερους ρόλους της, στην κωμωδία, αλλά και στα παιδικά της χρόνια, που σημαδεύτηκαν από ένα τραυματικό γεγονός.

Αρχικά, η αγαπημένη ηθοποιός θέλησε να κάνει μια αναφορά στην φίλη και συνάδελφό της Άννα Παναγιωτοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο, σκορπίζοντας την θλίψη στον καλλιτεχνικό – και όχι μόνο – χώρο.

“Πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθούμε σε αυτό το σημαντικό άτομο, σ’ αυτή την υπέροχη γυναίκα, την Άννα, η οποία χαρακτήρισε ολόκληρη την εποχή. Η Άννα ήταν ένα πρότυπο για εμάς τις νεότερες ηθοποιούς και πιστεύω ότι τα κορίτσια της δικής μου γενιάς, οι κωμικές, οι περισσότερες προσπαθούσαν να την μιμηθούν, στον τρόπο που έκανε την κωμωδία. Θεωρώ ότι όσα κορίτσια ξεχωρίσανε σ’ αυτή τη γενιά, είναι όσες δεν πάτησαν ακριβώς πάνω στην Άννα, όσες δεν προσπαθούσαν να μιλήσουν όπως αυτή” είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Καστάνη.

Σε άλλο σημείο, ενθυμούμενη τους πρώτους ρόλους της στην ελληνική τηλεόραση, η Ελένη Καστάνη σχολίασε με χιούμορ: Λαϊκιά, πάντα παίζω την φτωχιά. Μόνο ο Σταμάτης (Φασουλής) βλέπει σε εμένα την πλούσια και δεν βλέπει την φτωχιά, την κατατρεγμένη”.

Για το τέλος του “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;”

Μιλώντας για το απότομο τέλος του θρυλικού σίριαλ “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;”, που κόπηκε στα 7 επεισόδια, η Ελένη Καστάνη περιέγραψε:

Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω τότε, ένιωσα την αγάπη του κόσμου. Έπαθα και μία κατάθλιψη που τελείωσε όλο αυτό. Δεν ξέρω αν όλοι συνειδητοποιούσαν πόσο μοναδικό ήταν και δεν μπορούσε να ξαναβγεί κάτι παρόμοιο. Η διανομή ήταν τεράστια με καταπληκτικούς ηθοποιούς. Και τα κείμενα ήταν πολύ καλά”.

Και πρόσθεσε: Ήμουν εκεί όταν σταμάτησε η σειρά και ήμουν και μπροστά στο meeting, όπου ετέθη θέμα να αντικατασταθεί μία από εμάς. Εγώ ήμουν η ήρεμη φωνή. Έλεγα στον Αλέξανδρο Ρήγα να μην αγχώνεται και να μην έχει πρόβλημα για την αντικατάσταση της ηθοποιού. Του έλεγα ότι έτσι γίνεται και στις ξένες σειρές. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε η αντικατάσταση. Ήμασταν όλες τόσο καλές στους ρόλους μας που καλό θα ήταν να μείνουμε όπως ήμασταν”.

“Επειδή αποφάσισε να φύγει μία, τελείωσε όλη η δουλειάείπε, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα της ηθοποιού και κατέληξε: “Οι πλευρές που τσακώθηκαν μεταξύ τους, η παραγωγή, ακόμη και το άτομο που ήθελε να φύγει, με έπαιρναν και μου έλεγαν “Ευχαριστώ Ελένη“. Θεωρούσε αυτό το άτομο ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει. Δεν έχω καταλάβει ακόμα. Δεν έχει νόημα να πω τον λόγο που έφυγε η μία από εμάς, γιατί όλες δουλέψαμε ξανά, ξεχάστηκε η ιστορία. Κρίμα που ήταν μόνο 7 επεισόδια, είχα λατρέψει τον ρόλο μου επειδή ήταν τόσο δραματικός όσο και κωμικός”.

Όσο για τις φήμες ότι μπορεί να γίνει μια νέα εκδοχή της σειράς, είπε η Ελένη Καστάνη: “Έχουμε μεγαλώσει και δεν μπορούμε να παίξουμε. Δεν θα είχα αντίρρηση να εμφανιστώ αν ξανά γίνει η σειρά με κάποιο άλλο τρόπο. Να πάω μόνο εκεί στα διόδια; Όταν το διάβασα ρώταγα τον Ρήγα “Πώς σας ήρθε”. Μία από τις viral ατάκες που μου λέει ο κόσμος είναι το “Έλα δεν το πιστεύω” και το “Συγγνώμη μου έπεσε““.

Ελένη Καστάνη: Η αυτοκτονία του πατέρα της

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, επίσης, για τον πατέρα της, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, όταν ήταν 12 χρονών, και τις ενοχές που αισθανόταν για καιρό.

Έψαχνα να το εξηγήσω, γιατί στα μάτια ενός παιδιού φαίνεται ανεξήγητο. Σε εμάς δεν υπήρχε ένας μέθυσος πατέρας ή που έπαιζε ζάρια ή που τσακώνεται με τη γυναίκα του. Έπρεπε να δω τη ζωή αλλιώς. Πώς γίνεται να έχεις μία τόσο φυσιολογική ζωή και ξαφνικά να μην είσαι καλά; Μέχρι που είχα πάει λύκειο, τα είχα εξηγήσει στο μυαλό μου. Είχα αντιδράσει πιο έντονα κι από τη μητέρα μου κι από την αδερφή μου. Εμένα καθόρισε τόσο πολύανέφερε.

“Όταν βγήκα και το είπα για πρώτη φορά, ανέφερα πως το έχω ζήσει από μικρή το τι θα πει κατάθλιψη και έχω αυτήν την πληγή. Κατάλαβα ότι ο πατέρας μου είχε αυτό το πράγμα, τότε δεν ονοματίζονταν αυτά, δεν έλεγαν για κατάθλιψη. Σε έλεγαν τρελό” σημείωσε η Ελένη Καστάνη.

Τέλος, η Ελένη Καστάνη είπε για τον πατέρα της: “Δεν είμαι ψυχολόγος ή ψυχίατρος, αλλά θεωρώ ότι να θέσει κάποιος τέλος στη ζωή του είναι η απόλυτη δύναμη και αδυναμία. Από τη μία το θαυμάζω που μπορεί να το κάνει αυτό κι από την άλλη τον ψέγω τον άνθρωπο που το κάνει γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Πρέπει να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε. Εγώ είχα ενοχές, κυρίως για ένα λόγο. Ήμουν το τελευταίο πρόσωπο που ήρθε σε επαφή με τον πατέρα μου κι αυτό με βασανίζει, το αν μπορούσα να κάνω κάτι για να το αποτρέψω“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα