Ρήγας: Η ΝΔ εκτελεί οικονομικά συμβόλαια

Ρήγας: Η ΝΔ εκτελεί οικονομικά συμβόλαια
24Media /

Με σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι "θέλει να κερδίσει τις εκλογές για να ικανοποιήσει τους προστάτες της

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας”, με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού. “Η ΝΔ έχει ξεφύγει τελείως. Είναι όμηρος της διαπλοκής. Εχει και εκτελεί συμβόλαια οικονομικά τα οποία δεν πρόλαβε να τελειώσει. Θέλει να κερδίσει τις εκλογές για να ικανοποιήσει τους προστάτες της”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα γεγονότα του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι πίσω από την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη βρίσκονται ακροδεξιοί και όπως είπε χαρακτηριστικά: “Συμψηφισμοί δεν χωρούν με τις θεωρίες των δύο άκρων του κ. Σαμαρά. Στην ΝΔ δεν καταδικάζουν την ακροδεξιά ρητορεία και τη φασιστική νοοτροπία”.

Σε σχέση με την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή στη βία της άκρας αριστεράς ο κ. Ρήγας επεσήμανε: “Επίσημα δεν υπάρχει διαχωρισμός καλής και κακής βίας. Είναι άλλο πράγμα ο ακτιβισμός και άλλο η βία. Είναι απόλυτα καταδικαστέα κάθε επίθεση εναντίον οποιοδήποτε πολιτικού προσώπου”. Και πρόσθεσε: “Ο προπηλακισμός πανεπιστημιακών είναι εκτός πλαισίου νομιμότητας. Υπάρχει κατάσταση ανομίας στο σύνολό της στα πανεπιστήμια. Κυρίαρχη παράταξη που λυμαίνεται τα πανεπιστήμια είναι η ΔΑΠ. Με υπόγειες σχέσεις με καθηγητές”. Ωστόσο επέρριψε ευθύνες για το κλίμα διχασμού στη ΝΔ:  “Όταν μιλούν για ειδικά δικαστήρια φτιάχνουν πολωτικό κλίμα. Οταν πρώην πρωθυπουργός απειλεί τον πρωθυπουργό μέσα στη Βουλή ότι θα τον στείλει στο σκαμνί αυτό είναι τοξικό. Οταν εμείς λέμε “ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν” εννοούμε ότι είμαστε διαφορετικοί κόσμοι”.

Σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο  κ. Ρήγας αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας Μπουτάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης το 2019 λέγοντας: “Η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξουμε προοδευτικές υποψηφιότητες. Ο κ. Μπουτάρης έχει πολλά θετικά στοιχεία. ειδικά σε θέματα δικαιωμάτων και εξωτερικής πολιτικής”.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε το αίτημα για εκλογές που έχει διατυπώσει το Κίνημα Αλλαγής λέγοντας ότι “η Φώφη Γεννηματά ακολουθεί τη γραμμή του Αδωνι Γεωργιάδη, είναι στην ομηρεία του Ευ. Βενιζέλου, δεν καταλαβαίνει πόσο επιζήμια θα ήταν για τη χώρα η προσφυγή στις κάλπες και δεν θέλουν να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα από τα μνημόνια”. Υποστήριξε ότι οι προοδευτικές συγκλίσεις θα επιδιωχθούν στην κοινωνική βάση και ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαία τον καιρό που εγινε, γιατί οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν καταστροφική.

Σε σχέση με την Χρυσή Αυγή ο κ. Ρήγας τόνισε ότι αν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση δεν θα πρέπει να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές. 

Για το μετά των βουλευτικών εκλογών, όταν αυτές γίνουν, ο κ. Ρήγας είπε ότι “ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχανε τις εκλογές, που αυτό δεν θα συμβεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τον πρώτο λόγο την επόμενη μέρα. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, τον Σεπτέμβριο του 2019”. Σε σχέση με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την αποχώρηση πολλών στελεχών. Παραδέχθηκε ότι δεν αντιστοιχεί ο οργανωμένος ΣΥΡΙΖΑ στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι επιδιώκουν διεύρυνση. “Η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα ήταν δέσμια οικονομικών συμφερόντων, μιλάμε για έναν παρασιτικό καπιταλισμό” κατέληξε. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα