Στο μικροσκόπιο της ΝΔ τα στελέχη που εγκαταλείπουν τους ΑΝΕΛ

Στο μικροσκόπιο της ΝΔ τα στελέχη που εγκαταλείπουν τους ΑΝΕΛ
Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης Eurokinissi

Περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποια στελέχη των ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι αποχωρούν και ποιοι στηρίζουν Καμμένο.

Παρά τα «τετελεσμένα» και το γεγονός ότι «καμία ελληνική βουλή είτε η παρούσα, είτε η επόμενη δεν θα είναι εύκολο να ανατρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών» όπως επισημαίνει η ΝΔ από την στιγμή που πέσανε οι υπογραφές μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, εντούτοις στο Μοσχάτο άνοιξαν μέτωπο με το Βερολίνο και τους ξένους εταίρους διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν στη βουλή τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Μάλιστα αυτό έγινε τόσο με ανακοίνωση του κόμματος σε απάντηση στο Μαξίμου για το δημοσίευμα της FAZ, όσο και με δήλωση της Μαρίας Σπυράκη μέσω twitter τα μεσάνυχτα της Δευτέρας απευθυνόμενη στο δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας.

Είναι προφανές ότι στη ΝΔ θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τις αντιδράσεις εκείνης της μερίδας του κόσμου που εναντιώνεται στη συμφωνία και ειδικά του κόσμου της Βορείου Ελλάδας. Προς σ’ αυτή την κατεύθυνση εμμένουν να θέτουν ειδικά στο στόχαστρο τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο για την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν στην κυβέρνηση το περασμένο Σάββατο. Ήδη στο μικροσκόπιο της ΝΔ βρίσκεται η κινητικότητα στο χώρο των ΑΝΕΛ για τους οποίους εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου η διάλυσή τους.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό αναμένεται τις επόμενες μέρες να προγραμματιστούν περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μακεδονία. Πάντως προς ώρας ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Στέλιος Πέτσας διέψευσε κάθε συζήτηση για προσχώρηση του Δημήτρη Καμμένου και της Μανταλένας Παπαδοπούλου στη ΝΔ.

Την ίδια ώρα οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε περιδίνηση και δείχνουν να φυλλοροούν με σωρεία στελεχών να δηλώνουν ότι αποχωρούν καταγγέλλοντας ότι παραβιάστηκαν οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ. Την παραίτησή τους από τα όργανα του κόμματος υπέβαλλαν 12 μέλη και στελέχη των συντονιστικών επιτροπών Δυτικής Μακεδονίας των ΑΝΕΛ. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους: Μάρκος Βύρλιος (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο), Παναγιώτης Πλακεντάς (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο), Γιάννης Γκουντιός (Συντονιστική Κοζάνης-Πολιτευτής), Πέτρος Γώγος (Συντονιστική Φλώρινας-Γραμματεία Οργανωτικού/Δυτ. Μακεδονία), Γιώργος Γκολιάς (Συντονιστική Κοζάνης), Απόστολος Καλαϊτζόπουλος (Συντονιστική Κοζάνης), Σπύρος Σπυρίδης (Συντονιστική Κοζάνης/Υπεύθυνος Τύπου), Καρυοφύλλης Τσαμόγλου (Συντονιστική Κοζάνης), Παύλος Τσότσος (Συντονιστική Κοζάνης), Αναστάσιος Διαμαντής (Συντονιστική Κοζάνης), Αναστασία Πράπα (Συντονιστική Κοζάνης) Βασίλειος Χαρακίδας (Συντονιστική Κοζάνης)». Επίσης την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας των ΑΝΕΛ Μανώλης Αλιφιεράκης, όπως και ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Δράμα Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης και η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας, Κατερίνα Αργυροπούλου.

Την ίδια ώρα πάντως τη στήριξής τους στον Πάνο Καμμένο εκφράζουν ο περιφερειάρχης Οργανωτικού της Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης οργανωτικού της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και οι συντονιστικές επιτροπές Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής, Έβρου, Θάσου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα