Βορίδης: Δεν συναινεί η ΝΔ σε σπάσιμο της Β’ Αθηνών, χωρίς ψήφο στους Έλληνες εξωτερικού

Βορίδης: Δεν συναινεί η ΝΔ σε σπάσιμο της Β’ Αθηνών, χωρίς ψήφο στους Έλληνες εξωτερικού
Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών Nikos Libertas / SOOC

Για την αξιωματική αντιπολίτευση τα θέματα αυτά είναι απολύτως συνδεδεμένα και ως εκ τούτου δε συναινεί μονο στην κατάτμηση της Β' Αθηνών δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ μετά τη συνάντηση με Σκουρλέτη. Η ΝΔ δε συζητά επίσης αλλαγή του τρόπου κατανομής των εδρών μέχρι τις εκλογές

Η Νέα Δημοκρατία δε συναινεί στο σπάσιμο της Β’ Αθηνών εφόσον δεν έλθει “πακέτο” με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους, ξεκαθάρισε ο τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ο κ.Σκουρλέτης από την πλευρά του επέμεινε ότι τα δύο θέματα είναι ξεχωριστά και επομένως σε αυτό το σημείο δεν υπήρξε συμφωνία.

“Το εκλογικό σύστημα και ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικής εκμεταλλεύσεως και ευκαιριακών ρυθμίσεων. Το ζήτημα της κατατμήσεως της Β’ Αθηνών είναι ένα θέμα το οποίο ούτως ή άλλως η Νέα Δημοκρατία έχει, εδώ και καιρό, θίξει, αναδείξει και συμφωνήσει. Με αυτήν την έννοια, λοιπόν, δεν υπάρχει κάτι πρόσθετο να ειπωθεί, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι, για εμάς – και αυτό είναι ξεκάθαρο – είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη ρύθμιση του θέματος της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού. Είναι συνδεδεμένο γιατί αυτό είναι ζήτημα ισοπολιτείας, ισονομίας, βασικών εκλογικών δικαιωμάτων που σήμερα αποστερούνται οι Έλληνες οι οποίοι έχουν φύγει από τη Πατρίδα μας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, αλλά και προγενέστερα. Στο ζήτημα αυτό είμαστε ξεκάθαροι: Θέλουμε ενιαία ρύθμιση. Θα συναινέσουμε και θα συμπράξουμε, μόνο σε περίπτωση που υπάρχει ενιαία ρύθμιση και σε καμία άλλη περίπτωση”, δήλωσε εξερχόμενος της συνάντησης ο κ.Βορίδης, ξεκαθαρίζοντας έτσι οριστικά ότι η ΝΔ δε θα συναινέσει στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών.

Ερωτηθείς εάν υπήρξε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και ειδικότερα για το μπόνους στο πρώτο κόμμα, ο κ.Βορίδης ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε σχετική προταση και ξεκαθάρισε από την πλευρά της ΝΔ: “Εμάς η θέση μας σε αυτό είναι ότι δεν συζητούμε αλλαγή του τρόπου κατανομής των εδρών μέχρι τις εκλογές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα