Ευάγγελος Μεϊμαράκης: “Εμμένω στις απόψεις μου”

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: “Εμμένω στις απόψεις μου”
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης Eurokinissi

“Εγώ είμαι υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού” επισημαίνει στους συνομιλητές του ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, που φέρεται  να εκτιμά ότι οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σε μεταβατικό στάδιο και ότι ο Πρόεδρος του κόμματος θα ξεκαθαρίσει σύντομα τη στρατηγική του προς τη  μια ή την άλλη κατεύθυνση. “Είμαι στρατιώτης της παράταξης” επαναλαμβάνει με νόημα.

Ad hoc και τιμητική θεωρεί τη θέση του Προέδρου του Συνεδρίου της ΝΔ που θα διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, γι΄ αυτό και δεν δίστασε αμέσως να πει το “ναι” όταν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έκανε τη σχετική πρόταση.

“Εμμένω στις απόψεις μου. Εγώ είμαι υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού” συνηθίζει να επισημαίνει στους συνομιλητές του ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος, που φέρεται  να έχει διαφωνίες τόσο προς τον τρόπο που η ΝΔ αντιπολιτεύεται την έξοδο από  τα Μνημόνια, -“ώστε αυτή να μην την πιστωθεί ο Αλ. Τσίπρας”, όπως λέει- όσο και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, άλλωστε, δεν προτίθεται να ασχοληθεί με τα οργανωτικά του Συνεδρίου, ενώ φέρεται να εκτιμά ότι και μετά την πρόταση οι σχέσεις του με τον Πρόεδρο του κόμματος βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο.

Ο πρώην Πρόεδρος, όπως και άλλα στελέχη, εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει -και μάλιστα αρκετά σύντομα, καθώς η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο ακόμα και αν η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία- να αποφασίσει “με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει”. Εάν δηλαδή θα επηρεαστεί περισσότερο “από τις απόψεις Μεϊμαράκη” ή εάν θα συνεχίσει να υιοθετεί τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά και του Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι -σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις- “τον πιέζουν να μην κάνει στροφή”. Υπαρκτές, επίσης, -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- είναι και οι “σκιές” της ηγεσίας με την πρώην υπουργό Εξωτερικών, η οποία φέρεται να μετέβη στην Άγκυρα για την ορκωμοσία του Ερντογάν παρά τη η σύμφωνη γνώμη του Μοσχάτου.

Σε κύκλους  της ΝΔ, μάλιστα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γιατί ο Πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε τώρα τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ως Πρόεδρο του Συνεδρίου που γίνεται τον… Δεκέμβριο, με τους ίδιους κύκλους να απαντούν πως ενδέχεται η τοποθέτηση -εκτός από μήνυμα προς εξωτερικό- να συνιστά και μήνυμα στροφής στην στρατηγική που ακολουθείται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν, μάλιστα, πως δεν είναι χωρίς νόημα που Ευάγγελος Αντώναρος και Νίκος Καραχάλιος δεν προσχώρησαν -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- στο νέο κόμμα που εξήγγειλε η Κατερίνα Παπακώστα, καθώς αναμένουν – “έστω και με λιγοστές ελπίδες” όπως λένε- μια αλλαγή στη στρατηγική της ΝΔ, που θα την απομακρύνει από την ακροδεξιά”.

Ούτως ή άλλως, πάντως, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξακολουθεί να επαναλαμβάνει με νόημα: “Είμαι στρατιώτης της παράταξης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα