Η οργή του Καραμανλή για την ηγεσία της Κατεχάκη…

Η οργή του Καραμανλή για την ηγεσία της Κατεχάκη…
Ο Κώστας Καραμανλής Menelaos Myrillas / SOOC

…Και το τηλεφώνημα για το τρίτο έγγραφο για το «Σχέδιο Πυθία». «Δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο» επιμένουν στελέχη κοντά στον πρώην πρωθυπουργό

Οργισμένο τηλεφώνημα προς την ηγεσία της ΕΥΠ πραγματοποίησε –όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας»- ο Κώστας Καραμανλής.

Τον πρώην πρωθυπουργό ενόχλησε ιδιαίτερα η αποκάλυψη ανώτατου αξιωματούχου της ΕΥΠ τρίτου εγγράφου για την υπόθεση «Πυθία», όπως δημοσίευσε το news24/7 την περασμένη Παρασκευή. Και αυτό παρότι ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να έχει ενημερώσει προ εξαμήνου περίπου τόσο τον Κώστα Καραμανλή όσο και τον Προκόπη Παυλόπουλο – υπουργό Εσωτερικών και υπεύθυνο της ΕΥΠ την κρίσιμη περίοδο- για την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου.

Αρνείται ο Κοραντής

Την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου αρνείται και ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να προβεί και σε δηλώσεις επί του θέματος.

Τηλεφωνική επικοινωνία και Παυλόπουλου –Ρουμπάτη

Τηλεφωνική επικοινωνία, πάντως, είχαν για το επίμαχο έγγραφο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Διοικητή της ΕΥΠ.

Τι έγραψε το news24/7για το «Σχέδιο Πυθία»

Το news24/7 έγραψε την περασμένη Παρασκευή για το «Σχέδιο Πυθία»:

«Η ηγεσία της ΕΥΠ προβληματίζεται και από τις διαστάσεις που έχει λάβει το Σχέδιο Πυθία, που έκανε λόγο για παρακολούθηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από ξένες δυνάμεις και για προσπάθεια δολοφονίας του και αποσταθεροποίηση της χώρας. Η υπόθεση ξεκίνησε από επιστολή (12-1-2009) του Διοικητή Μονάδας Θεσσαλονίκης της ΕΥΠ Γ. Κ., που απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα με αναφορά στην πηγή ΣΘ13. Η πηγή ΣΘ13 ενημέρωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είχε στοχοποιηθεί ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και παρακολουθούνταν η διαδρομή του από την οικία του μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και αντιστρόφως. Από την υπόθεση είχαν διαρρεύσει δυο έγγραφα που είχαν δημοσιοποιηθεί στα «Επίκαιρα» και τα οποία από τον τότε Διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή είχαν αποσταλεί στον Κώστα Καραμανλή, αλλά και στον τότε υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης (και σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας) Προκόπη Παυλόπουλο. Το δεύτερο επέμενε ότι κλιμάκιο που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και το Μάιο του 2008 για προστασία των τηλεπικοινωνιών του Κ. Καραμανλή διαπίστωσε ότι ομάδα 20 ατόμων χρησιμοποιούσε διάφορα αυτοκίνητα για να παρακολουθεί τον Κώστα Καραμανλή κατά τη διαδρομή από το Μαξίμου στο σπίτι του και αντιστρόφως. Το διάστημα, μάλιστα, 20-26 Απριλίου 2008 έγινε συμπλοκή στη Ν. Μάκρη μεταξύ του κλιμακίου και ατόμων που ανήκαν στην εικοσαμελή ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού. Στη συμπλοκή η ομάδα εγκατέλειψε το όχημα και σε αυτό βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, χάρτες και ξηρά τροφή. Τα υλικά, μάλιστα, δεν έμειναν στη χώρα μας, αλλά μεταφέρθηκαν σε ειδικά εργαστήρια της Μόσχας, όπου και εξετάστηκαν. Το δε σχέδιο οργανώθηκε από μυστικές δυτικές υπηρεσίες και «ομόλογη υπηρεσία του Ισραήλ».

Νέο έγγραφο «καίει» την υπόθεση

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ανώτατο αξιωματούχο της ΕΥΠ, υπάρχει και τρίτο έγγραφο, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Το έγγραφο (509/17-3-2009) αυτό ακυρώνει τα δυο πρώτα καθώς σημειώνει μεταξύ άλλων πως παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η υπηρεσία να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της πληροφορίας. Και πως κατόπιν τούτου εκτιμάται ότι τουλάχιστον από πλευράς του ρώσου αξιωματούχου που προσκόμισε το πληροφοριακό υλικό επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των αρμοδίων αρχών της χώρας μας για αξιοποίηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια πηγή, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει δοθεί στη δικαιοσύνη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα