Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά Κουντουρά για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά Κουντουρά για το Δήμο Θεσσαλονίκης
Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, φλερτάρει και με τον Γιάννη Μπουτάρη εφόσον ο νυν Δήμαρχος θέσει και πάλι υποψηφιότητα. “Θα κάνω τα πάντα για να μην πέσει ο Δήμος στα χέρια της Δεξιάς” δηλώνει σε συνομιλητές του ο Γ. Μπουτάρης

Το όνομα της Έλενας Κουντουρά έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι η υπουργός Τουρισμού, με το σημαντικό έργο που έχει διατελέσει στη θητεία της αλλά και με τη δημοφιλία που έχει, μπορεί όχι απλώς να πάει στο Β΄ Γύρο, αλλά και να κερδίσει τον Δήμο της πόλης.

Με την Έλενα Κουντουρά, ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα καμία συζήτηση όχι απλώς γιατί είναι νωρίς, αλλά και γιατί οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εφόσον ο νυν Δήμαρχος της πόλης ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Ο Γ. Μπουτάρης έχει μεν δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει νέα θητεία, ωστόσο συγκλίνουσες πληροφορίες επιμένουν ότι το ξανασκέφτεται και δεν αποκλείεται να αλλάξει απόφαση. Πρόσφατα, άλλωστε, δήλωσε σε συνομιλητές του πως “θα κάνω τα πάντα για να μην πέσει ο Δήμος στα χέρια της Δεξιάς”…

Σε περίπτωση που ο Γ. Μπουτάρης αποφασίσει να διεκδικήσει μια νέα θητεία, ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον στηρίξει, διορθώνοντας το “λάθος” της μη υποστήριξης του το 2015.

Οι συζητήσεις, πάντως, στη Κουμουνδούρου για τη στήριξη προσώπων όπως ο Γ. Μπουτάρης ή η Έλενα Κουντουρά επιβεβαιώνει την κατεύθυνση της ηγεσίας “τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση να είναι πρώτα ή δεύτερα από τον Α΄ Γύρο”. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν υποχωρήσει οι σκέψεις για υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου, της επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα.

Κερδίζει πόντους ο Σ. Φάμελλος

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πάντως, κερδίζει πόντους η υποψηφιότητα του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, ενώ στο τραπέζι παραμένει και το όνομα του πρώην υπουργού Μάρκου Μπόλαρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα