Οι δέκα καλύτερες παραλίες για γυμνιστές (και μία ελληνική)

Οι δέκα καλύτερες παραλίες για γυμνιστές (και μία ελληνική)

Ουκ ολίγες παραλίες του πλανήτη έχουν ως προαιρετικό το μαγιό. Υπάρχουν ωστόσο, κάποιες που είναι επίσημα καταγεγραμμένες ως "παραλίες γυμνιστών". Δείτε το ΤΟΡ10, όπου φυσικά υπάρχει και η Ελλάδα.

Οι γυμνιστές έχουν παραλίες που απευθύνονται μόνο σε αυτούς. Έχουν και τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά τα μέρη, μέσω του βιβλίου με τίτλο “The World’s Best Nude Beaches & Resorts” και το Nude & Natural ή να διαβάσουν το κείμενο που ακολουθεί. Ναι, η λίστα περιλαμβάνει και την Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν κανόνες.

Απαγορεύεται να καρφώνεις το βλέμμα σου σε άλλους γυμνιστές, να φωτογραφίζεις ή να βιντεοσκοπείς άλλους, χωρίς άδεια, να κάνεις σεξ, οφείλεις να έχεις μαζί σου μια πετσέτα και να την εναποθέτεις στην άμμο, την καρέκλα ή όπου αλλού καθίσεις δημοσίως, να καλύπτεσαι όταν φεύγεις.

Ήλθε η ώρα για την αντίστροφη μέτρηση

No10 Mpenjati Beach, KwaZulu-Natal, Νότιος Αφρική

Χαρακτηρίστηκε, από τις τοπικές αρχές, ως “παραλία γυμνιστών” το 2014. Προηγήθηκε ο κακός χαμός, με προσφυγές, δημόσιες ανακλήσεις κλπ. Είναι μια μικρή λωρίδα της παραλίας Trafalgar, των 140 χιλιομέτρων, νότια του Durban. Υπάρχουν κανόνες. Όπως ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες -εκτός και αν υπάρξει συναίνεση-, τα αγενή σχόλια, η προσβλητική γλώσσα, ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία. Οι κανόνες συμπεριφοράς έχουν αποφασιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμνιστών.

No9 Cap d’Agde beach, Γαλλία

Το χωριό είναι γνωστό ως “Naked City”, καθώς είναι το μεγαλύτερο beach resort στον κόσμο, όπου ο ρουχισμός είναι προαιρετικός από τον Μάρτιο έως τα μέσα του Οκτώβρη. Κάθε μέρα, στην high season, δέχεται 40.000 επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να κυκλοφορούν -όπως γεννήθηκαν- παντού. Από τα εστιατόρια και τα μπαρ έως τις τράπεζες και τα ταχυδρομεία.

No8 Little Beach, Maui, Χαβάη

Ανήκει στο πολιτειακό πάρκο Makena, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Maui και έχει θέα στο εθνικό θαλάσσιο ιερό που είναι γνωστό για τις θαλάσσιες χελώνες, τα δελφίνια, τις φάλαινες και τα τροπικά ψάρια. Τα δέντρα παρέχουν φυσική σκίαση και ο κόλπος προστατεύεται καλά, για όποιον θέλει να κολυμπήσει. Γίνονται και events, με τύμπανα και “χορευτές της φωτιάς’ που διασκεδάζουν τους επισκέπτες, στο ηλιοβασίλεμα.

No7 Platja des Cavallet, Ibiza, Ισπανία

Η gay friendly παραλία που είναι επισήμως “για γυμνιστές”της Ibiza, βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος της περιοχής και χωρίζεται σε τμήματα. Στο ένα υπάρχει beach club και συνεχόμενα πάρτη, ένα μέρος είναι για γκέι και ένα πιο απομονωμένο. Εκεί μπορούν να αράξουν οι γυμνιστές. Εκεί θα δείτε μέχρι και φλαμίνγκο. Ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης παραλίας έχει αλλοιωθεί τα τελευταία χρόνια, από τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή και δεν διστάζουν να δουν και το νοτιότερο μέρος -μολονότι πολλά άλλα χιλιόμετρα είναι για όλους.

No6 Anse de Grande Saline, St. Barts

H Καραϊβική είναι γεμάτη από υπέροχες παραλίες. Αυτή στο St. Barts είναι ένα από τα λίγα μέρη, όπου αποδέχονται το γυμνισμό (τεχνικά απαγορεύεται παντού, στην περιοχή). Δεν υπάρχει κάποια καντίνα και δεν υπάρχει και σκιά, οπότε οι επισκέπτες οφείλουν να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μαζί τους. Η αλήθεια βέβαια, είναι πως σε μικρή απόσταση υπάρχει ένα εξαιρετικό γαλλικό εστιατόριο. Όποιος ενδιαφέρεται, ντύνεται και πάει.

No5 Kόκκινη Άμμος, Μάταλα, Κρήτη

Είναι μια από τις πιο γραφικές και απομονωμένες παραλίες της περιοχής, στα 20 λεπτά -με τα πόδια- από τα Μάταλα. Το Travel Channel της είχε δώσει την 3η θέση, στη λίστα με τις “καλύτερες παραλίες γυμνιστών”. Την ανακάλυψαν οι hippies, τη δεκαετία του ’60. Μπορείτε να ενοικιάσετε ομπρέλες και καρέκλες, ενώ υπάρχει μπαρ για να σβήσετε τη δίψα σας ή να φάτε κάτι. Στο inf-fni.orgμπορείτε να βρείτε και άλλες τέσσερις επίσημες παραλίες γυμνιστών που έχουμε στη χώρα μας.

Νο4 Wreck Beach, Vancouver, Καναδάς

Έχει μήκος 7.8 χιλιόμετρα και κάθε χρόνο την επισκέπτονται 60 εκατομμύρια τουρίστες. To μαγιό είναι προαιρετικό και το τοπίο ασύλληπτο. Το University of British Columbia είναι ακριβώς απέναντι και η ροή των μαθητών και των καθηγητών, σταθερή. Ήταν εκείνοι που έβγαλαν πρώτοι τα ρούχα τους, τη δεκαετία του ’70, οπότε έγινε η παραλία δημοφιλής.

Hans Jessel

Νο3 Buhne 16, Sylt, Γερμανία

Οι επισκέπτες οφείλουν να ‘χουν δυο πράγματα: χαμόγελο και γύμνια. Στο συγκεκριμένο νησί της Βόρειας Θάλασσας, όπου το καλοκαίρι η μέση θερμοκρασία του νερού είναι στους 17 βαθμούς Κελσίου, υπάρχει η Buhne 16 που ήταν η πρώτη στην οποία μπορούσαν να κάνουν δουλειά οι γυμνιστές. Να σημειωθεί εδώ πως σε όλη τη Sylt το μαγιό είναι προαιρετικό.

Processed with VSCO with g3 preset Copyright 2017. All rights reserved.

No2 Lady Bay Beach, Sydney, Aυστραλία

Eίναι γνωστή και ως Lady Jane. Γενικά στην Αυστραλία ουδείς είναι υποχρεωμένος να φοράει μαγιό. Υπάρχει ωστόσο, μια σειρά από επίσημες παραλίες γυμνιστών. Η πιο γνωστή είναι αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία. Μολονότι είναι κοντά στο λιμάνι του Σίδνεϊ, είναι σε κόλπο και απίστευτα απομονωμένη.

Νο1 Black’s Beach, La Jolla, Καλιφόρνια

Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες γυμνιστών στις ΗΠΑ. Ήταν η πρώτη και μόνη, για πολλά χρόνια στη δεκαετία του ’70. Η Black’s Beach ανέκαθεν είχε… χαλαρούς κανονισμούς στο θέμα του μαγιό, αλλά από το 1980 πήρε το χαρακτηρισμό που έχει έως σήμερα. Bρίσκεται κάτω από τους λόφους Torrey Pines, ύψους 100 μέτρων και έχει μήκος 3 χιλιομέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα