Β’ Πλαζ Βούλας: Ο ερειπωμένος καλοκαιρινός παράδεισος των ’80s

Β’ Πλαζ Βούλας: Ο ερειπωμένος καλοκαιρινός παράδεισος των ’80s
Σήμερα, η κατάσταση που επικρατεί εντός της Πλαζ είναι αποκαρδιωτική και η εμπειρία των ανθρώπων του Up Drones κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων απελπιστική. UpDrones/Youtube

Εκεί που γύριζε ταινίες ο Σωτήρης Μουστάκας και έσφυζε από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες συναντά κανείς, βρομιά, πετρέλαιο και εγκατάλειψη.

Στα όρια μεταξύ Βούλας και Καβούρι βρίσκεται και παρακμάζει στης μέρες μας μια από της πιο όμορφες και διάσημες παραλίες των δεκαετιών ‘80 – ’90. Αυτή δεν είναι άλλη από την Β’ Πλαζ Βούλας. Μια παραλία που κάποτε αποτελούσε αγαπημένο τόπο εξορμήσεων των Αθηναίων για τους Καλοκαιρινούς μήνες και ιδανικό προορισμό για μια βουτιά σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας.

Το Hot Spot των ’80s

Η Β’ Πλαζ Βούλας ήταν διάσημη αλλά και ξεχωριστή για την εποχή της, εν μέρει και εξαιτίας των σύγχρονων για τις δεκαετίες του ’80, εγκαταστάσεων που φιλοξενούσε – αποδυτήρια, καντίνες, καφέ τουριστικά μαγαζιά κτλ – και έτσι, αποτελούσε ένα από τα πιο διάσημα και ελκυστικά set για της ελληνικές ταινίες της εποχής εκείνης. Πιο γνωστή από τις βιντεοκασέτες των ’80s με γυρίσματα στην πλαζ η ταινία “Ο Ροζ Γάτος”, με πρωταγωνιστές τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα, τον Πάνο Μιχαλόπουλο την Βάνα Μπάρμπα και την Έφη Πίκουλα.

Δείτε αποσπάσματα από την ταινία και τα γυρίσματα στην Βούλα:

Οι εικόνες εγκατάλειψης σήμερα

Σήμερα, η κατάσταση που επικρατεί εντός της Πλαζ είναι αποκαρδιωτική και η εμπειρία των ανθρώπων του Up Drones κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων απελπιστική.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους αυτούς, παντού συναντάς ερείπια, σπασμένα τζάμια, σε ορισμένα σημεία η δυσωδία είναι τόσο έντονη που λόγο και της ζέστης είναι αφόρητη. Το μοναδικό που αξίζει θετικής αναφοράς είναι πως οι κάδοι του Δήμου ήταν άδειοι και καθαροί, όμως τα σκουπίδια που βρίσκονται εντός των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων είναι πάρα πολλά και διάσπαρτα παντού.

Τέλος, εντός του κόλπου που σχηματίζεται στην Πλαζ και εγκλωβισμένο μεταξύ αμμουδιάς και των τεράστιων τσιμεντένιων κατασκευών που βρίσκονται εντός της θάλασσας και λογικά κάποτε χρησίμευαν στην διασκέδαση των λουομένων υπάρχει μια ποσότητα μαζούτ (Δείτε το στο 2:20 αριστερά στην εικόνα) να θυμίζει το τραγικό οικολογικό δυστύχημα του περασμένου έτους όμως κάνεις δεν ασχολείται πια με αυτό.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα