Βίντεο: Κύμα 24 μέτρων “καταπίνει” πλοίο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ

Βίντεο: Κύμα 24 μέτρων “καταπίνει” πλοίο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ
Κύμα γίγας στη Νέα Ζηλανδία

Το σχεδόν 24 μέτρων κύμα είναι πλέον και επίσημα το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ στο νότιο ημισφαίριο

Ένα γιγάντιο κύμα,ύψους 23,8 μέτρων, έσπασε και επίσημα το ρεκόρ του μεγαλύτερου καταγεγραμμένου κύματος στο νότιο ημισφαίριο.

Το κύμα που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ “έσκασε” κατά τη διάρκεια θύελλας την περασμένη Τρίτη κοντά στη νήσο Κάμπελ, ανοιχτά το νότιων ακτών της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Σύμφωνα με τον ωκεανογράφο, Tom Durrant, πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα που έχει ποτέ καταγραφεί στο νότιο ημισφαίριο, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστιο ενθουσιασμό στους επιστήμονες της περιοχής.

Ο ίδιος εκτίμησε στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη περιοχή δίνει ακόμη μεγαλύτερα κύματα. Σύμφωνα δε με τους υπολογισμούς του κατά τη διάρκεια της θύελλας στην οποία καταγράφηκε το κύμα – γίγας, πρέπει να σχηματίστηκαν και κύματα άνω των 25 μέτρων, τα οποία ωστόσο οι ερευνητές δεν κατόρθωσαν να καταγράψουν.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ένας Βραζιλιάνος σέρφερ κατάφερε να “δαμάσει” ένα τεράστιο κύμα 24 μέτρων στο Ναζαρέ της κεντρικής Πορτογαλίας, σπάζοντας και αυτός με τη σειρά του ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα