Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 20 Μαΐου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 20 Μαΐου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ας ανακαλύψουμε μαζί ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 20 Μαΐου στην καρδιά της πόλης.

Η Αθήνα συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τρίτη 20 Μαΐου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Dobrawa Czocher στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας

Η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα και το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διεθνούς φήμης τσελίστρια Dobrawa Czocher. Με μακρά και πολυβραβευμένη καριέρα ως σολίστ, μουσικός δωματίου και ορχήστρας, η Czocher εξερευνά νέες πτυχές του ήχου του βιολοντσέλου, συνδυάζοντας την κλασική με τη σύγχρονη μουσική.

Η Czocher, γνωστή στη “modern classical” μουσική σκηνή, έχει στο ενεργητικό της δύο άλμπουμ με τη διάσημη πιανίστρια Hania Rani, με την οποία έχει περιοδεύσει παγκοσμίως. Στη Ρωμαϊκή Αγορά θα εμφανιστεί σε παγκόσμια πρώτη με το νέο της ντουέτο, με την Natalia Czekała στα πλήκτρα, προσφέροντας μια μοναδική ηλεκτρονική αισθητική. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων.

Το Κέντρο Τεχνών Μετς στο Μπιζζζ 2025

Το Κέντρο Τεχνών Μετς φιλοξενεί το Μπιζζζ 2025 με την εικαστική ομάδα Ma.ge.n.t.a. από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2025.

Η ομάδα Ma.ge.n.t.a. θα παρουσιάσει έργα εμπνευσμένα από τις θεατρικές παραστάσεις του Μπιζζζ φεστιβάλ στο Κέντρο Τεχνών Μετς. Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν “Η τάξη της κυρίας Μαργαρίτας” σε σκηνοθεσία Σταύρου Κώττα, “Παραλήρημα για δύο” σε σκηνοθεσία Νάνσυς Κουρούνη, και “Frida Kahlo: Ο μαύρος Γλάρος καταμεσής στα πτώματα” σε σκηνοθεσία Θάνου Χατζόπουλου.

Το έργο της ομάδας Ma.ge.n.t.a. επιχειρεί μια εικαστική συνομιλία με το θέατρο, με έργα που εμπνέονται από τις παραστάσεις και παρουσιάζονται στο φουαγιέ του θεάτρου. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24 Μαΐου με ένα μεσημεριανό πάρτυ, ανοιχτό στους συντελεστές και στο κοινό.

Καθημερινές δράσεις περιλαμβάνουν live μουσικές, προβολές και συναντήσεις με καλλιτέχνες, ελεύθερα στο κοινό. Όλες οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στο Κέντρο Τεχνών Μετς. Διοργάνωση σύμπραξης φεστιβάλ & επιμέλεια: Νιόβη Κρητικού. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 22:00, στην οδό Ευγενίου Βουλγάρεως 6, στο Μετς.

“Soft Static” του Γιώργου Σαμψωνίδη

Η γκαλερί ALMA μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Γιώργου Σαμψωνίδη”Soft Static”. Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από έργα ζωγραφικής και ψηφιακά μέσα που συνδυάζονται σε ένα πολυστρωματικό εικαστικό σύμπαν, όπου το ποπ, το ρετρό, το σουρεαλιστικό και το ψηφιακό συνυπάρχουν με χιούμορ, ειρωνεία και ποιητικότητα. Με έμπνευση από την pop κουλτούρα, τον κινηματογράφο, την ιστορία της τέχνης και την καθημερινή εικόνα των social media, ο Σαμψωνίδης συνθέτει κολλάζ με εικόνες, χρώμα και φως, δημιουργώντας έργα που μοιάζουν με αποσπάσματα από συλλογικές ονειροπολήσεις.

Η έκθεση “Soft Static” λειτουργεί ως μια σύγχρονη αφήγηση για τον κατακερματισμένο κόσμο της εικόνας και της μνήμης. Παρουσιάζει ένα εικαστικό σχόλιο για την ταυτότητα, τη νοσταλγία, την αισθητική υπερφόρτωση και τη σύγχυση μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Εγκαίνια: Τρίτη 13/05, 19:00 – 22:00

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα