Έρευνα για τη φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο – Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

Διαβάζεται σε 3'
Έρευνα για τη φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο – Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ
Glomex

Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Σε εξέλιξη ενδελεχής έρευνα για τα ακριβή αίτια.

Ενδελεχή έρευνα για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν πυρκαγιά σε λεωφορείο, χθες βράδυ, ξεκίνησε άμεσα ο ΟΑΣΘ σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και την ανάδοχο εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, ειδικό κλιμάκιο του τεχνικού τμήματος του Οργανισμού εξετάζει ήδη τα δεδομένα για τη διαπίστωση των συνθηκών του περιστατικού, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών και τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε στο πίσω μέρος ντιζελοκίνητου λεωφορείου, όπου βρίσκεται ο κινητήρας του οχήματος, και ότι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν άμεσα χάρη στην ψύχραιμη και υποδειγματική αντίδραση του οδηγού.

Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:30, όταν το λεωφορείο τής γραμμής 11, που εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία – Πανεπιστήμιο, βρισκόταν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Εθνικής Αμύνης. Ο οδηγός αντιλήφθηκε μυρωδιά καπνού που προερχόταν από το πίσω μέρος του οχήματος. Αμέσως ακινητοποίησε το λεωφορείο, αποβίβασε τους επιβάτες και ειδοποίησε την πυροσβεστική, ενώ πήρε έναν από τους δύο πυροσβεστήρες που διαθέτουν τα 12μετρα λεωφορεία, επιχειρώντας να περιορίσει τις σπίθες. Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο και έσβησε τη φωτιά.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι ο Οργανισμός διαθέτει το λεωφορείο με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

“Φωτιά στο πίσω μέρος ντιζελοκίνητου λεωφορείου, όπου βρίσκεται ο κινητήρας του οχήματος, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ της γραμμής 11, που εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία – Πανεπιστήμιο.

Χάρη στην άμεση, ψύχραιμη και υποδειγματική αντίδραση του οδηγού του λεωφορείου, οι επιβάτες απομακρύνθηκαν έγκαιρα και με ασφάλεια από το όχημα, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΟΑΣΘ.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 χθες το βράδυ, σε λεωφορείο το οποίο διαθέτει ο Οργανισμός με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης. Το λεωφορείο βρισκόταν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της οδού Εθνικής Αμύνης, όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε μυρωδιά από καπνό, προερχόμενη από το πίσω μέρος του λεωφορείου. Αμέσως ακινητοποίησε το όχημα, αποβίβασε τους επιβάτες, ειδοποίησε την πυροσβεστική και πήρε τον έναν από τους δύο πυροσβεστήρες που διαθέτουν τα 12μετρα λεωφορεία, επιχειρώντας να σβήσει τις σπίθες.

Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο και έσβησε τη φωτιά.

Ο ΟΑΣΘ έχει ξεκινήσει άμεσα ενδελεχή έρευνα για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και την ανάδοχο εταιρεία. Ειδικό κλιμάκιο του τεχνικού τμήματος του Οργανισμού εξετάζει ήδη τα δεδομένα για τη διαπίστωση των συνθηκών του περιστατικού. Στόχος είναι η πλήρης διαλεύκανση των αιτιών και η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα