Αναζητούνται τρεις ορειβάτες στα Βαρδούσια – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού

Διαβάζεται σε 2'
Έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ (φωτογραφία αρχείου)
Έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ (φωτογραφία αρχείου) (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και τη διάσωση τριών ορειβατών που μετέβησαν στα Βαρδούσια το πρωί των Χριστουγέννων και έκτοτε αγνοούνται.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό τριών εκδρομέων, που είχαν μεταβεί για πεζοπορία σε ορεινή περιοχή στα Βαρδούσια κοντά στην περιοχή του Αθανασίου Διάκου Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις ορειβάτες ξεκίνησαν την εξόρμησή τους στην περιοχή νωρίς το πρωί των Χριστουγέννων και έκτοτε δεν έχουν επιστρέψει ενώ δεν είναι δυνατή και η επικοινωνία μαζί τους.

Οι συγγενείς τους, καθώς έβλεπαν να περνούν οι ώρες και να μην έχουν νέα από τους ορειβάτες, ανησύχησαν και απευθύνθηκαν στις Αρχές.

Έκτοτε έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα εντοπισμού και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν πυροσβέστες από τις τοπικές υπηρεσίες Άμφισσας και Λιδωρικίου, ενώ από το βράδυ της Πέμπτης (25/12) στις έρευνες μπήκε και η Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ.

Από το πρωί της Παρασκευής τις έρευνες συνδράμει και η ομάδα drone από τη Λάρισα, για εναέρια επιτήρηση.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δυο καταφύγια στα Βαρδούσια, δεν απέδωσαν καρπούς, αφού ήταν κλειστά και δεν τα είχε επισκεφτεί κανείς.

Οι έρευνες εκτείνονται σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων και σε δύσβατα σημεία, με τους διασώστες να «χτενίζουν» χαράδρες, δασικές εκτάσεις και μονοπάτια.

Στην περιοχή επικρατούσαν και επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα