Σε 2 λεπτά στο Fox ο Τραμπ πήγε από το “ο Χαμενεΐ είναι gay” στο “είμαι πολύ δημοφιλής στους gay”

Διαβάζεται σε 4'
Σε 2 λεπτά στο Fox ο Τραμπ πήγε από το “ο Χαμενεΐ είναι gay” στο “είμαι πολύ δημοφιλής στους gay”
Mojtaba Khamenei AP Vahid Salemi

Σε συνέντευξή του στο Fox, ο Τραμπ υποστήριξε πως ο ηγέτης του Ιράν είναι ομοφυλόφιλος, αποθέωσε τον “εθνικό ύμνο των γκέι” και αυτοαποθεώθηκε.

Ο σουρεαλισμός τείνει να γίνει συνώνυμο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος για μία ακόμη φορά χρειάστηκε μόλις ένα δίλεπτο για να περάσει από την αναφορά σε μια πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, για την ηγεσία εχθρικής χώρας,… στο YMCA και την απήχηση που έχει στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Θα δούμε τι έκανε τα ξημερώματα, αφού πρώτα αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, η New York Post είχε δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Ο Τραμπ ενημερώθηκε ότι ο νέος Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, είναι πιθανώς ομοφυλόφιλος -και η αντίδραση του προέδρου ήταν ανεκτίμητη».

Στο κείμενο, αναφερόταν ότι η CIA αποκάλυψε στον πρόεδρο των ΗΠΑ πως έχει πληροφορίες που δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ “μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος”, όπως και ότι για αυτό το λόγο ο πατέρας του, ο εκλιπών Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, φοβόταν, ως προς την καταλληλότητά του να κυβερνήσει την Ισλαμική Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση του Τραμπ, όπως είχε σχολιάσει άνθρωπος του περιβάλλοντός του “δεν έχει σταματήσει να γελάει για αυτήν την πληροφορία, εδώ και ημέρες”.

Το άρθρο συνοδευόταν με τη λέξη “αποκλειστικό”. Ωστόσο, δεν έδωσαν πολλοί σημασία στο περιεχόμενό του.

Ξημέρωσε που λέτε, η Παρασκευή (27/3) και έγινε αυτό που ακολουθεί στο -πάντα συντηρητικό και υποστηρικτικό προς τους Ρεπουμπλικάνους- Fox.

Τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Fox για τον Χαμενεΐ

Ο Τραμπ “βγήκε” τηλεφωνικά στην εκπομπή “The Five” και σε συζήτηση που είχε με τους παρουσιαστές, για τον πόλεμο στο Ιράν (που αναφέρθηκε ως σύρραξη), ο πλανητάρχης κλήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το ρεπορτάζ της New York Post.

Παρεμπιπτόντως, όσα ακολουθούν, είναι όσα είπε. Η διευκρίνιση γίνεται γιατί μπορεί σε κάποια σημεία να μη βγάζετε νόημα.

«Όντως (η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών) μου το είπε αυτό (πως ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος), αλλά δεν ξέρω αν είναι είναι μόνο αυτοί. Νομίζω πως ότι πολλοί άνθρωποι το λένε αυτό.

Και πρόκειται για κάτι που τον βάζει σε μια κακή εκκίνηση, σε αυτήν την συγκεκριμένη χώρα.

Ξέρετε, γελάω μόνος μου, όταν λέω ότι βλέπω ανθρώπους να προσπαθούν να υπερασπιστούν το παλαιστινιακό καθεστώς για τις γυναίκες, “γυναίκες για την Παλαιστίνη”, αλλά σκοτώνουν γυναίκες, αν δεν φορούν ένα συγκεκριμένο ύφασμα σε όλο τους το πρόσωπο, δεν έχουν καμία πιθανότητα να ζήσουν.

Και ξέρετε, όταν κοιτάζω τους ομοφυλόφιλους για την Παλαιστίνη, αλλά σκοτώνουν ομοφυλόφιλους, τους σκοτώνουν ακαριαία, τους πετούν από κτίρια και λέω ποιοι είναι οι ομοφυλόφιλοι για την Παλαιστίνη;

Και έχουν έναν σημαντικό αριθμό ομοφυλόφιλων για την Παλαιστίνη».

Κάπου εδώ, ήλθε η ώρα να περάσει… στο δεύτερο πρόγραμμα.

«Τώρα, νομίζω ότι όταν… Ξέρετε, τα πήγα πολύ καλά με την ψήφο των ομοφυλόφιλων, ΟΚ; Μέχρι που έπαιξα και τον εθνικό ύμνο των ομοφυλόφιλων κατά την έξοδο μου, εντάξει;».

Εννοεί το YMCA, το οποίο ακούγεται από το 2020 στο τέλος των ομιλιών του. Ωστόσο, για πρώτη φορά, χρησιμοποίησε σε συνέντευξη του ως “απόδειξη” της δημοτικότητας του στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ενώ βέβαια, το θέμα της τηλεοπτικής του -τηλεφωνικής- παρουσίας, ήταν άλλο: ο πόλεμος στο Ιράν.

Πρόσθεσε πως «και αυτό ήταν κάτι που πιθανόν με βοήθησε. Αλλά τα πήγα πολύ καλά, καλύτερα από κάθε άλλο Ρεπουμπλικανό σε ό,τι αφορά τις ψήφους των ομοφυλόφιλων και νιώθω υπερήφανος για αυτό. Πιστεύω ότι είναι εκπληκτικό. Ίσως γιατί είμαι από τη Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω.

Αλλά, ο εθνικός ύμνος των ομοφυλόφιλων συνόδευσε την έξοδο μου και πιστεύω ότι πιθανότατα είχε… Αλλά σκεφτείτε το: οι ομοφυλόφιλοι για την Παλαιστίνη, αλλά σκοτώνουν τους ομοφυλόφιλους στην Παλαιστίνη.

Όταν το ακούσουν αυτό, πιστεύω ότι πιθανότητα θα μπορέσουμε να τους μεταπείσουμε. Δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα