Η Tempo Music επιμένει στην αγωγή κατά της Miley Cyrus – “Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά”
Διαβάζεται σε 2'
Η δικαστική διαμάχη για το «Flowers» συνεχίζεται, με την πλευρά της Tempo Music να ζητά από τον δικαστή να μην απορρίψει την αγωγή. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι ομοιότητες με το τραγούδι του Bruno Mars είναι τόσο εκτεταμένες, που αποκλείεται να αποτελούν απλή σύμπτωση.
- 27 Μαρτίου 2026 11:53
Η εταιρεία που έχει καταθέσει αγωγή κατά της Miley Cyrus, ισχυριζόμενη ότι το «Flowers» αποτελεί αντιγραφή του «When I Was Your Man» του Bruno Mars, αντιδρά στην προσπάθεια της τραγουδίστριας να κλείσει η υπόθεση. Στα νέα έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο, κάνει λόγο για «αναμφισβήτητες ομοιότητες» και καταλήγει με τη φράση: «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».
Η πλευρά της τραγουδίστριας είχε υποστηρίξει τον περασμένο μήνα ότι τα δύο κομμάτια μοιράζονται απλώς «κοινότοπα σχήματα λόγου σε τραγούδια χωρισμού», τα οποία δεν μπορούν να αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία κανενός δημιουργού. Η Tempo Music, ωστόσο, επιμένει ότι οι ομοιότητες είναι πολύ βαθύτερες και έγιναν αμέσως αντιληπτές από το κοινό και τους κριτικούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του billboard.
«Μόλις το “Flowers” κυκλοφόρησε, τα μέσα ενημέρωσης γέμισαν με αναφορές για τη σχέση του με το “Man”», σημειώνει ο Alex M. Weingarten, επικεφαλής δικηγόρος της Tempo. «Δεν ήταν μόνο η μουσική βιομηχανία και οι θαυμαστές που εντόπισαν τις αναμφισβήτητες ομοιότητες. Το στιχουργικό και μουσικό υλικό τους έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένων αναλύσεων από εμπειρογνώμονες».
Το «Flowers» έμεινε στην κορυφή του Billboard για οκτώ εβδομάδες το 2023 και θεωρήθηκε «απάντηση» στο τραγούδι του Bruno Mars από το 2012. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε η άποψη ότι η Cyrus δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τον ίδιο τον Mars, αλλά με τον πρώην σύζυγό της, Liam Hemsworth. Λέγεται μάλιστα ότι ο Hemsworth της είχε αφιερώσει το συγκεκριμένο τραγούδι στο παρελθόν.
Η Tempo κατέθεσε την αγωγή τον Σεπτέμβριο του 2024. Σημειώνεται ότι ο Bruno Mars δεν εμπλέκεται προσωπικά στην υπόθεση. Η Tempo απέκτησε το δικαίωμα να κινηθεί νομικά αφού αγόρασε τον κατάλογο πνευματικών δικαιωμάτων του Philip Lawrence, συνδημιουργού του τραγουδιού του Mars.
Οι δικηγόροι της Cyrus υποστηρίζουν ότι οι μόνες πραγματικές ομοιότητες εντοπίζονται στους στίχους που παραπέμπουν σε διάλογο, όπως το «I should’ve bought you flowers» (του Mars) και το «I can buy myself flowers» (της Cyrus).