Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά με βαθιά υπόκλιση τη Μαρινέλλα
Διαβάζεται σε 4'
Τα συλλυπητήρια των καλλιτεχνών, όλων των μουσικών ειδών, για την απώλεια της σπουδαίας τραγουδίστριας Μαρινέλλας.
- 28 Μαρτίου 2026 21:37
Η απώλεια της Μαρινέλλας, της κορυφαίας ερμηνεύτριας του ελληνικού τραγουδιού, σε ηλικία 88 ετών, βύθισε σε θλίψη τον κόσμο του πολιτισμού, ο οποίος με συγκίνηση και σεβασμό εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της μεγάλης καλλιτέχνιδας.
Με την ανακοίνωση του θανάτου της, πλήθος ανθρώπων του πολιτιστικού χώρου, καλλιτεχνών και εκπροσώπων του, αποτίμησαν το σπουδαίο έργο της, αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά της στην ελληνική μουσική.
Με φωτογραφίες, αναμνήσεις και αγαπημένα τραγούδια την αποχαιρετούν.
Γιώργος Νταλάρας
“Σ’ ευχαριστώ για όλα, ΜΑΝΑ… Στο καλό!” έγραψε ο Γιώργος Νταλάρας.
Ελευθερία Αρβανιτάκη
“Μια σπουδαία φωνή, μια ακούραστη ερμηνεύτρια, μια εμβληματική τραγουδίστρια που αγαπήθηκε και κέρδισε τον σεβασμό και των θαυμασμό όλων μας, μια εξαιρετική συνάδελφος σήμερα έφυγε απ’ τη ζωή. Είναι μια στενάχωρη μέρα, ένα μουντό Σαββατόβραδο όπως και η διάθεση όλων μας. Θα ζει για πάντα μέσα από τα τραγούδια της και τις μεγάλες ερμηνείες της. Καλό ταξίδι Μαρινέλλα μας
Υγ: διάλεξα αυτές τις φωτογραφίες από το προσωπικό μου αρχείο από τις πρόβες για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Η Μαρινέλλα, η Χαρούλα, η Δήμητρα, η Άλκηστη, η Άννα αλλά κι ο αξέχαστος Διονύσης, ο Γιάννης, ο Σάκης, ο Μιχάλης. Ήθελα κάτι πιο προσωπικό να μοιραστώ” έγραψε από την πλευρά της η Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Αντώνης Ρέμος
Ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος ανέβασε ένα story στο Instagram με μία φωτογραφία του με την Μαρινέλλα και έγραψε: “Μαρινέλλα μου, σε αγάπησα, σε αγαπώ και θα σε αγαπώ για πάντα. Καλό ταξίδι στο φως ψυχή μου”.
Γιώργος Νανούρης
“Άκουγε τη μηχανή όταν έφτανα στο σπίτι για την πρόβα και έβγαινε στο παράθυρο να χαιρετήσει. Αντίο αγαπημένη όλων μας. Αντίο…” έγραψε ο Γιώργος Νανούρης.
Σταμάτης Κραουνάκης
Ο Σταμάτης Κραουνάκης ανέβασε μια φωτογραφία τους μαζί με την Μαρινέλλα, συνοδευόμενη από την λεζάντα “Αντίο Κυρία Μαρινέλλα” και το τραγούδι “Σταλιά σταλιά”.
Μιθριδάτης
Ο μουσικός Μιθριδάτης ανέβασε τη διασκευή του τραγουδιού “Για εσένανε μπορώ”.
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
“Όσα δεν τόλμησε κανείς, τα τόλμησες εσύ! Μαρινέλλα της Ελλάδας μας, Μαρινέλλα φαινόμενο, καλό ταξίδι! Θα είσαι πάντα εδώ! Κοιτάω τη φωτογραφία μας από το 2019, ένα μεσημέρι στην Κύπρο, στις Νότες που είχες έρθει! Κρίμα που δεν έγινε ποτέ η συνεργασία μας αλλά σ’ ευχαριστώ για την αγάπη και τις τόσες πολύτιμες συμβουλές σου! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, δεν θα χαθείς ποτέ, ποτέ απ’ τη ζωή μας!”
Γιώργος Τσαλίκης
“Αγαπημένη μου Μαρινέλλα ..
Κάθε φορά που βρισκόμασταν έτσι μου κράταγες το χέρι ..
Λίγες μέρες πριν φύγεις εκεί στην Κηφισιά όταν βρεθήκαμε με το Βασίλη, τη Λούλα, τον Τάκη ήταν σα να το ήξερες ..
«Να ερχεστε οι καλλιτέχνες να με βλέπετε γιατί εγώ θα φύγω και θα λέτε .. υπήρξε κάποτε μια Μαρινέλα , ήταν δίπλα μας και δεν πήγαμε να τη δούμε ..»
«Τι έπαθες σήμερα και τα λες αυτά χριστιανή μου ; » Σου είπε ο Τάκης ..
Κι όμως μέσα σου ήξερες ..
Ήξερες πως εκείνο το βράδυ στο Ηρώδειο ουσιαστικά χαιρετούσες το κοινό σου , κι εκείνο το βράδυ στην Κηφισιά χαιρετούσες εμάς …
Θα ευγνωμονώ για πάντα το Βασίλη Μαυρογιαννη που μου έδωσε την ευκαιρία να σε γνωρίσω , να ακούσω τις ιστορίες σου , τα γέλια σου, να υποκλιθώ στο μεγαλείο του χαρακτήρα σου , στο απίστευτο χιούμορ σου και τις συμβουλές σου που θα κρατήσω για ΠΑΝΤΑ σα φυλαχτό ..
Είμαι τυχερός που σε γνώρισα από κοντά .. είμαστε όλοι οι Έλληνες τυχεροί που μας φώτισε το άστρο σου ..
Καλό ταξίδι αγαπημένη μας ..
ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΑΣ …”
Χαρά Βέρρα
“Μαρινέλλα.
Μια φωνή που σημάδεψε γενιές, μια παρουσία που έγινε ιστορία.
Το φως της θα μείνει για πάντα ζωντανό μέσα από τα τραγούδια της.
Καλό ταξίδι”.