ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά 1,5 τρισ. δολάρια για άμυνα και 10% περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες

Διαβάζεται σε 1'
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Alex Brandon, Pool

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει κολοσσιαίο αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Παρασκευή (3/4) από το Κογκρέσο να αυξήσει τον ήδη τεράστιο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ κατά περίπου 50% έως το 2027, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε σε μείωση 10% στις μη αμυντικές, ευέλικτες δαπάνες για το οικονομικό έτος 2027 και αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πρότασή του, αν εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα οδηγήσει σε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια φέτος σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στον προϋπολογισμό του προέδρου πρέπει να εγκριθούν από το Κογκρέσο, κάτι που απαιτεί διακομματική υποστήριξη, και τα αιτήματα αναφορικά με τις δαπάνες του προϋπολογισμού συχνά αντιμετωπίζονται από βουλευτές και γερουσιαστές ως προτάσεις.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα