Κουτσούμπας: “Καμία θυσία για τους πολέμους τους” – Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ

Διαβάζεται σε 4'
Κουτσούμπας: “Καμία θυσία για τους πολέμους  τους” – Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ
Δημήτρης Κουτσούμπας ΚΚΕ

Σε “αγωνιστική συμπόρευσης” κάλεσε το ΚΚΕ τους πολίτες σε εκδήλωση τη ΚΕ που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ, με σύνθημα “Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους”.

Κάλεσμα προς όλους τους εργάτες και υπάλληλους, τους επαγγελματίες και επιστήμονες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες της χώρας μας, σε όλο το λαό, να συντονίσουν τον βηματισμό τους με το ΚΚΕ, απηύθυνε το κόμμα στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο ΣΕΦ, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Απρίλη, με το σύνθημα: «Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους».

Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ παρεμβάσεις έκαναν πλήθος εργαζομένων, συνδικαλιστών, επαγγελματιών και επιστημόνων, μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Κυριακούδης, εγγονός εκτελεσμένου κομμουνιστή στην Καισαριανή, η Μάγδα Φύσσα, ο Νέστορας Σκευοφύλακας, μέλος του ΔΣ του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι εργαζομένων, συνταξιούχων και επιστημόνων. Το μήνυμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα στάλθηκε λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.

ΚΚΕ

Μεταφέρθηκε επίσης μήνυμα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, στις 25 Απρίλη.

Η εκδήλωση είχε και διεθνιστικό χαρακτήρα, με μηνύματα αλληλεγγύης από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, το ΚΚ Τουρκίας και το ΚΚ Ισραήλ, που τόνισαν την ανάγκη πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την υπεράσπιση της ειρήνης και της κυριαρχίας των λαών, και τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Τα κέρδη των λίγων είναι το περιβόητο “εθνικό συμφέρον” κυβέρνησης και δήθεν αντιπολιτευόμενων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, έχει εμπλέξει τη χώρα σε πολεμικές συγκρούσεις, προστατεύοντας τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων, ενώ ο λαός πληρώνει το τίμημα με ακριβά καύσιμα, ενεργειακή φτώχεια και μειωμένους μισθούς.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να υπερασπιστούν τις ανάγκες τους και να απαιτήσουν:

  • Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια και ΦΠΑ σε βασικά είδη.
  • Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας στη χονδρική αγορά.
  • Αύξηση μισθών και συντάξεων με πλήρη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση τεκμαρτής φορολόγησης για επαγγελματίες και βιοτέχνες.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και εγγυημένες τιμές για τους αγρότες.

ΚΚΕ

Παράλληλα, η οργή του λαού τροφοδοτείται και από σκάνδαλα όπως του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις υποκλοπές και τις καθυστερήσεις στη δίκη για τα Τέμπη, αλλά και από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να απορρίψει τους κυβερνητικούς εκβιασμούς περί «ακυβερνησίας» και να γυρίσει την πλάτη σε όσους έχουν εμπορευτεί τις ελπίδες του. Η αντιπολίτευση που εκφράζει το ΚΚΕ βασίζεται σε ένα πρόγραμμα και σχέδιο για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και την προώθηση ενός δίκαιου σοσιαλιστικού μέλλοντος».

Με εικόνες και βίντεο που παρουσίασαν την αντίθεση μεταξύ της πατρίδας του κεφαλαίου και της πατρίδας των ανθρώπων του μόχθου, η εκδήλωση ανέδειξε ότι υπάρχει άλλος δρόμος: της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των λίγων, της αλληλεγγύης και της ανατροπής. Το μήνυμα ήταν σαφές: η ιστορία, η μνήμη και η συλλογική δράση μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα