ΣΥΡΙΖΑ για Λίβανο: Η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για αποκλιμάκωση και ειρήνη
Διαβάζεται σε 2'
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Πρωθυπουργό “να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα και όχι να στέκεται ως ο πιο πιστός σύμμαχος του εγκληματία Νετανιάχου”.
- 09 Απριλίου 2026 09:47
“Η διεθνής κοινότητα οφείλει να κλιμακώσει τώρα την πίεσή της για άμεση παύση των εχθροπραξιών και εύρεση διπλωματικής λύσης για τερματισμό του πολέμου” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το λουτρό αίματος στον Λίβανο από το αδιάκοπο σφυροκόπημα των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
“Το αιματοκύλισμα στον Λίβανο λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ συνεχίζεται και η εκεχειρία είναι στον αέρα. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να κλιμακώσει τώρα την πίεσή της για άμεση παύση των εχθροπραξιών και εύρεση διπλωματικής λύσης για τερματισμό του πολέμου.
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και να προωθήσει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την ειρήνη και τη σταθερότητα και όχι να στέκεται ως ο πιο πιστός σύμμαχος του εγκληματία Νετανιάχου, με δηλώσεις για «αντιπαραγωγική» επίθεση του Ισραήλ.
Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει στάση, να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να πάρει πρωτοβουλίες ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και της ειρήνης”.