Σακελλαρίδης: “Κρατικά επιδοτούμενο καρτέλ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια”

Διαβάζεται σε 1'
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης EUROKINISSI

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης χαρακτήρισε κρατικό και επιδοτούμενο το καρτέλ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα οποία οι αυξήσεις αθροιστικά από το 2019 έχουν φτάσει από το 40 έως το 60%.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης έθεσε σε video που ανέβασε στα social media το θέμα των πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κόμματος τόνισε: “Χιλιάδες κόσμος ταξιδεύει αυτές τις μέρες στα νησιά. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μπαίνει στο πλοίο και να αναρωτιέται «τι έχει γίνει ρε παιδιά επιτέλους με τα εισιτήρια».Οι αυξήσεις έχουν φτάσει 40%-60% σε σχέση με το 2019.

Ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πόλη κοστίζει λιγότερο από το να πάει μια οικογένεια σε ένα νησί 100 μίλια από τον Πειραιά.Μάλλον γιατί υπάρχει ένα -κρατικά επιδοτούμενο- καρτέλ 2-3 ακτοπλοϊκών εταιριών.Πρωτότυπο θα μου πείτε.

Στην Ελλάδα των εκατοντάδων νησιών, η μετακίνηση και η μεταφορά θα έπρεπε να είναι δημόσιο αγαθό. Όχι αντικείμενο εκμετάλλευσης ενός ολιγοπωλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα