Η Ινδία επιβεβαίωσε την επίθεση σε δύο πλοία της στα Στενά του Ορμούζ

Διαβάζεται σε 2'
Δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ AP Photo

Ο πρέσβης της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί κλήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, μετά τα πυρά που δέχθηκαν δύο πλοία με ινδική σημαία στα Στενά του Ορμούζ

Δύο πλοία με ινδική σημαία που μετέφεραν αργό πετρέλαιο δέχτηκαν σήμερα επίθεση ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τα Στενά του Ορμούζ, επιβεβαίωσε το Σάββατο (18/4) με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

Ο πρέσβης της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί, Μοχαμάντ Φαταλί, κλήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Βικράμ Μίσρι, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μίσρι μετέφερε τη βαθιά ανησυχία της Ινδίας για το περιστατικό με τα πυρά που αφορούσε δύο πλοία με ινδική σημαία στα Στενά του Ορμούζ.

Ο Μίσρι προέτρεψε τον πρέσβη να μεταφέρει τις απόψεις της Ινδίας στις αρχές του Ιράν και να επαναλάβει το συντομότερο δυνατό τη διαδικασία διευκόλυνσης της διέλευσης των πλοίων με προορισμό την Ινδία από τα Στενά.

 

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε τη βαθιά ανησυχία της Ινδίας για το περιστατικό με πυροβολισμούς νωρίτερα σήμερα, στο οποίο εμπλέκονταν δύο πλοία υπό ινδική σημαία στο Στενό του Ορμούζ», ανέφερε η δήλωση.

Η Ινδία «σημείωσε επίσης τη σημασία» που αποδίδει στην ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας και των ναυτικών και «υπενθύμισε ότι το Ιράν είχε διευκολύνει νωρίτερα την ασφαλή διέλευση αρκετών πλοίων με προορισμό την Ινδία».

Το Νέο Δελχί κάλεσε την Τεχεράνη να «ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατό τη διαδικασία διευκόλυνσης της διέλευσης των πλοίων που κατευθύνονται στην Ινδία μέσω του Πορθμού».

Το Ιράν πήρε πίσω το Σάββατο την αρχική του κίνηση να προχωρήσει σε άνοιγμα της πλωτής οδού, ανοίγοντας πυρ σε ένα πλοίο που επιχειρούσε να περάσει, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες διατήρησαν τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμένων.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα