5 Χρόνια Μετά: Η Μαρίνα Σπανού live στον πεζόδρομο Ερμού & Ασωμάτων
Διαβάζεται σε 3'
Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων και η Novel Vox παρουσιάζουν τη Μαρίνα Σπανού live την Πέμπτη 28 Μαΐου στον Πεζόδρομο Ερμού & Ασωμάτων στο Θησείο με ελεύθερη είσοδο.
- 04 Μαΐου 2026 15:41
Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων και η Novel Vox παρουσιάζουν τη Μαρίνα Σπανού live την Πέμπτη 28 Μαΐου στον Πεζόδρομο Ερμού & Ασωμάτων στο Θησείο με ελεύθερη είσοδο.
Η Μαρίνα Σπανού επιστρέφει στην πιο όμορφη γειτονιά της πόλης, στη σκιά της Ακρόπολης, εκεί από όπου ξεκίνησε.
Στις 28 Μαΐου συναντά ξανά το κοινό της και το προσκαλεί να γιορτάσουν μαζί τα 5 χρόνια της Αρεοπαγίτου, στον πεζόδρομο της Ερμού & Ασωμάτων στην Αθήνα. Μια επέτειος της πρώτης μουσικής γνωριμίας, της ελευθερίας του πεζόδρομου και όλων των σούρουπων που ξεκίνησαν το ταξίδι της. Η είσοδος ελεύθερη και το βράδυ θα είναι γεμάτο νοσταλγία, καλοκαίρι και έρωτα.
Σε παλαιότερη συνέντευξη με τη Μαρίνα Σπανού είχαμε συζητήσει το πώς αισθάνεται σε όλη αυτή τη διαδρομή από την Αρεοπαγίτου μέχρι τις μεγάλες σκηνές. “Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που ξεκίνησα από την Αρεοπαγίτου γιατί μου έδωσε δεξιότητες και εργαλεία που ίσως αν ξεκινούσα από μια μουσική σκηνή -όσο μικρή και να ήταν- να μην τα είχα αποκτήσει. Εξάσκησα την αντίληψή μου να καταλαβαίνω σε ποιο σημείο βρίσκεται ο κόσμος και τι θέλει πιθανότατα να ακούσει παρακάτω. Καθώς και την ενσυναίσθηση του τι συμβαίνει στην τελευταία σειρά, πίσω πίσω.
Τα έχω αναπτύξει αυτά τα εργαλεία, από τα οποία δεν μπορώ να ξεφύγω, και μου χρησιμεύουν ακριβώς επειδή θέλω να διατηρήσω την αίσθηση της Αρεοπαγίτου στη σκηνή. Θέλω να την φέρνω μαζί μου σε κάθε live. Αυτή την ωμότητα, την αμεσότητα και την εγγύτητα που έχεις με τους ανθρώπους – να κοιτάζεσαι στα μάτια, να μιλάς προσωπικά. Διατηρώ αυτό το ευθύ βλέμμα πάνω στον κόσμο. Γι αυτό νιώθω ότι δεν έχουν αλλάξει τόσα πολλά πράγματα. Αισθάνομαι ομαλή την μετάβαση, γιατί αυτή είναι η αίσθηση που υπάρχει στα live μου και υπήρχε πάντα από τότε που τραγουδούσα στον πεζόδρομο. Βέβαια για μένα όσο πιο πολύς ο κόσμος, τόσο λιγότερο το άγχος. Πιο πιθανό είναι να αγχωθώ μπροστά σε δέκα άτομα παρά σε εκατό.»
«είμαστε ακόμη εδώ,
στους δρόμους της Αθήνας,
εξυμνούμε τους εφηβικούς μας έρωτες,
την πρώτη μας ελευθερία
και τα τραγούδια που μας ταξίδευαν
είμαστε ακόμη εδώ,
λίγα χρόνια πιο μεγάλοι
λίγο χρόνια πιο ονειροπόλοι
με την ίδια ανάγκη
να μοιραστούμε όσα ζήσαμε,
τα μπαρ που αγαπήσαμε,
τα παγκάκια που μας χώρεσαν,
οι πεζόδρομοι που μπόρεσαν
να μας κρατήσουν κοντά
είμαστε ακόμη εδώ,
όπως τότε
σε περιμένω!»
Info
Μαρίνα Σπανού Live
Πέμπτη 28 Μαΐου
Πεζόδρομος Ερμού & Ασωμάτων, Θησείο
2 λεπτά από το σταθμό Μετρό ΘησείοΈναρξη: 20:00 | Διάρκεια: 150’
Ελεύθερη είσοδος
Μαζί της:
Κωστής Βήχος | Μπάσο, Ενορχηστρώσεις
Διονύσης Μόρφης | Κιθάρα
Αποστόλης Μπουρνιάς | Κρουστά, Τύμπανα
Γιώργος Κουρέλης | Πλήκτρα
Ηλίας Καρούμπαλης | Ηχοληψία
Αγαπητός Καταξάκης | Ηχοληψία
Μαρία Βενετάκη | Φωτισμοί
Marco Arguello | Φωτογραφία Αφίσας
Άρτεμις Βαλυράκη | Σχεδιασμός Αφίσας
Χρήστος Σπανός | Καλλιτεχνική Επιμέλεια