Eurovision 2026: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός με την Κύπρο – Τι ώρα εμφανίζεται η Antigoni
Διαβάζεται σε 5'
Απόψε, Πέμπτη (14/5), η Κύπρος ρίχνεται στη μάχη του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2026 με την Antigoni και το «Jalla», διεκδικώντας μια θέση στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2026. Το NEWS 24/7 βρίσκεται στη Βιέννη και μεταφέρει όλο το κλίμα από κοντά.
- 14 Μαΐου 2026 06:04
Απόψε, Πέμπτη (14/5), η Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της στη Βιέννη για τον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2026, με την Κύπρο να διεκδικεί το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.
Στη σκηνή ανεβαίνουν 15 χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος με την Antigoni και το τραγούδι «Jalla». Η βραδιά είναι κρίσιμη, καθώς απόψε θα συμπληρωθεί το τελευταίο κομμάτι του παζλ των φιναλίστ της φετινής Eurovision.
Η αυλαία της Eurovision ανοίγει στις 22:00 ώρα Ελλάδας από τη Wiener Stadthalle της Βιέννης, με παρουσιαστές τη Victoria Swarovski και τον Michael Ostrowski.
Το NEWS 24/7 βρίσκεται στη Βιέννη και μεταφέρει ζωντανά όλο το κλίμα της Eurovision 2026, από τη σκηνή, τα παρασκήνια έως τις πρώτες αντιδράσεις.
Η Κύπρος εμφανίζεται στην 8η θέση του αποψινού Β’ Ημιτελικού, με την Antigoni να ανεβαίνει στη σκηνή περίπου στις 22:40, με στόχο να συναντήσει στον Τελικό τον Akyla, ο οποίος προκρίθηκε προηγουμένως μέσα από τη διαδικασία του Α’ Ημιτελικού.
Με μια από τις πιο δυναμικές εμφανίσεις της βραδιάς, η Κύπρος έχει καταφέρει από την πρώτη στιγμή να κερδίσει το κοινό. Η Antigoni παρουσιάζει το «Jalla», ένα χορευτικό κομμάτι που μετατρέπει τη σκηνή σε μια μεγάλη γιορτή, όπου μάλιστα χορεύει πάνω στο τραπέζι, όπως υπόσχεται και στον στίχο του κομματιού της…
Η performance στη Wiener Stadthalle βασίζεται σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με ένα τεράστιο τραπέζι στο κέντρο, το οποίο λειτουργεί ως βασικός άξονας της χορογραφίας. Πάνω σε αυτό, η τραγουδίστρια και οι χορεύτριές της δημιουργούν μια εικόνα που θυμίζει γλέντι, γεμάτο ενέργεια, κίνηση και αλληλεπίδραση.
Eurovision 2026: Δείτε την εμφάνιση της Κύπρου με το “Jalla”
Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό
- Βουλγαρία – Dara – «Bangaranga»
- Αζερμπαϊτζάν – Jiva – «Just Go»
- Ρουμανία – Alexandra Căpitănescu – «Choke Me»
- Λουξεμβούργο – Eva Marija – «Mother Nature»
- Τσεχία – Daniel Zizka – «Crossroads»
- Αρμενία – Simón – «Paloma Rumba»
- Ελβετία – Veronica Fusaro – «Alice»
- Κύπρος – Antigoni – «Jalla»
- Λετονία – Atvara – «Ēnā»
- Δανία – Søren Torpegaard Lund – «Før vi går hjem»
- Αυστραλία – Delta Goodrem – «Eclipse»
- Ουκρανία – Leléka – «Ridnym»
- Αλβανία – Alis – «Nân»
- Μάλτα – Aidan – «Bella»
- Νορβηγία – Jonas Lovv – «Ya Ya Ya»
Οι τρεις χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνιστικό χαρακτήρα του Β’ Ημιτελικού αλλά εμφανίζονται κανονικά στη βραδιά, παρουσιάζοντας τις συμμετοχές τους στο κοινό και ταυτόχρονα συμμετέχοντας στη διαδικασία της ψηφοφορίας, είναι οι εξής:
- Γαλλία – Monroe – «Regarde !»
- Ηνωμένο Βασίλειο – Look Mum No Computer – «Eins, Zwei, Drei»
- Αυστρία – Cosmó – «Tanzschein»
Οι συγκεκριμένες χώρες προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό, καθώς ανήκουν στις χώρες με προνομιακή συμμετοχή στη Eurovision. Ωστόσο, η παρουσία τους στους Ημιτελικούς έχει ξεχωριστό ρόλο, καθώς λειτουργούν ως showcase των φετινών τους τραγουδιών και συμβάλλουν κανονικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος μέσω της ψηφοφορίας.
Με αυτόν τον τρόπο, η Eurovision δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει όλες τις συμμετοχές, διατηρώντας παράλληλα τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα των ημιτελικών για τις υπόλοιπες χώρες.
Πολιτική σκιά με Ισραήλ στην απολιτίκ βιτρίνα της διοργάνωσης
Η Eurovision 2026 απασχολεί έντονα το ευρωπαϊκό –και όχι μόνο– κοινό, αλλά φέτος η διοργάνωση βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες περιόδους των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, πέντε χώρες –Ισπανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ολλανδία και Σλοβενία– ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τη συμμετοχή του Ισραήλ.
Παρά τις αντιδράσεις, οι διοργανωτές προχωρούν κανονικά, επιδιώκοντας να διατηρήσουν το κύρος και τη λάμψη του θεσμού.
Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται στη Βιέννη της Αυστρίας, με τις ημερομηνίες να έχουν οριστεί για τις 12, 14 και 16 Μαΐου 2026. Συνολικά 25 χώρες θα δώσουν το «παρών» στον Μεγάλο Τελικό, διεκδικώντας το πολυπόθητο τρόπαιο σε μια διοργάνωση που αναμένεται εντυπωσιακή, παρά τις αναταράξεις.
Ο 70ός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2026 μεταδίδεται ζωντανά από την ΕΡΤ1 με τους Ημιτελικούς στις 12 & 14 Μαΐου και τον Μεγάλο Τελικό το Σάββατο 16 Μαΐου 2026, στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Τον σχολιασμό αναλαμβάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
- Α’ Ημιτελικός: Τρίτη, 12 Μαΐου 2026 – 22:00 (ΕΡΤ1)
- Β’ Ημιτελικός: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2026 – 22:00 (ΕΡΤ1)
- Μεγάλος Τελικός: Σάββατο, 16 Μαΐου 2026 – 22:00 (ΕΡΤ1)
Το NEWS 24/7 στη Βιέννη για τη Eurovision 2026
Το NEWS 24/7 βρίσκεται στη Βιέννη για να μεταφέρει από κοντά όλο το κλίμα, τα παρασκήνια και τις εξελίξεις της Eurovision 2026. Μείνετε συντονισμένοι για συνεχή ενημέρωση, αποκλειστικό υλικό και όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σκηνή του 70ού επετειακού διαγωνισμού.