“Σισμανόγλειο”: Νεκρή 90χρονη ασθενής μετά από ανακοπή
Διαβάζεται σε 2'
Μια ηλικιωμένη που νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο έχασε τη ζωή της, ωστόσο το περιστατικό δεν συνδέεται με τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα εντός του νοσοκομείου.
- 09 Ιουλίου 2026 08:55
Μία ηλικιωμένη που νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο έχασε τη ζωή της ύστερα από ανακοπή, το πρωί της Πέμπτης (09/07).
Η γυναίκα, ηλικίας 90 ετών, πέθανε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του νοσοκομείου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα.
Παρόλα αυτά, τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξηγεί ότι «ήταν η πρώτη που μεταφέρθηκε δεν εισέπνευσε καπνό ο θάνατος δεν έχει σχέση με το περιστατικό».
Υπενθυμίζεται πως συναγερμός σήμανε το πρωί στο «Σισμανόγλειο» μετά από φωτιά που ξέσπασε σε δωμάτιο νοσηλείας του νοσοκομείου και ζητήθηκε η προληπτιή εκκένωση.
Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 05:00 εντός δωματίου στον 1ο όροφο της Α’ Παθολογικής κλινικής, ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση τόσο των ασθενών του 1ου ορόφου όσο και των υπερκείμενων ορόφων.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και για την κατάσβεσή της άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα, καθώς και δύο ειδικά οχήματα εκ των οποίων ένα βραχιονοφόρο και ένα κλιμακοφόρο.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η πυρκαγιά ξεκίνησε από στρώμα ασθενούς, ενώ υπάρχουν σοβαρές υλικές ζημιές.