ΣΥΡΙΖΑ για φωτιά στον Ασπρόπυργο: “Η κυβέρνηση περιμένει αδρανής την επόμενη τραγωδία”

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ για φωτιά στον Ασπρόπυργο: “Η κυβέρνηση περιμένει αδρανής την επόμενη τραγωδία”
ΣΥΡΙΖΑ INTIME

Αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας και την έλλειψη ελέγχων πυροπροστασίας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, όπου τραυματίστηκαν 11 εργαζόμενοι.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενα περιστατικά σε βιομηχανικές μονάδες και ζητά ενίσχυση των ελέγχων και των σχεδίων προστασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ένα ακόμη εργοστάσιο σε βιομηχανική περιοχή τυλίγεται στις φλόγες, 11 άνθρωποι τραυματίζονται, οι 3 βρίσκονται διασωληνωμένοι, μεγάλες περιοχές της Αττικής σκεπάζονται από πέπλα μαύρου καπνού.

Το σημερινό περιστατικό στον Ασπρόπυργο, οι πυρκαγιές προ λίγων ημερών σε εργοστάσια σε Ωραιόκαστρο και Αιγάλεω, αποδεικνύουν ξανά πως στη χώρα του καθεστώτος Μητσοτάκη η προστασία των εργαζομένων αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού είναι άγνωστη λέξη.

Χρειάζονται συνεχείς, πραγματικοί έλεγχοι πυροπροστασίας σε όλες τις βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Σχέδια προστασίας των εργαζομένων, σχέδια αντιμετώπισης περιστατικών που προκαλούν εκτεταμένη ρύπανση και επιβάρυνση του αέρα που αναπνέουμε.

Η τραγωδία της «Βιολάντα», ούτε έξι μήνες πριν, θα έπρεπε να έχει διδάξει πολλά. Κι όμως, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση απλώς περιμένει αδρανής την επόμενη τραγωδία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα