Η Ουκρανία έπληξε σημαντικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία

Διαβάζεται σε 2'
Η Ουκρανία έπληξε σημαντικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία
Gov. Veniamin Kondratyev Telegram channel via AP, File

Πλήγματα σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία που βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, ο οποίος καλύπτει σχεδόν το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χερσόνησο.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Ουκρανίας ανέφεραν μέσω ανακοίνωση τους στην εφαρμογή Telegram ότι ο σταθμός, ο θερμοηλεκτρικός σταθμός της Μπαλακλάβα, είχε δεχτεί επίθεση την Τρίτη το βράδυ.

Η εν λόγω επίθεση έρχεται μετά από τη ρωσική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, με τη Μόσχα να αναλαμβάνει την ευθύνη για πλήγματα σε λιμάνια στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Γνωρίζουμε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από εχθρική επίθεση», δήλωσε ο Σέρχιι Λισάκ μέσω ανάρτησης στο Telegram. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, ενώ κτίρια υπέστησαν ζημιές, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία είχε προειδοποιήσει ότι πύραυλοι κατευθύνονται προς την Οδησσό.

Στο Σούμι, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας έφηβος 16 ετών, από ρωσικές βόμβες, δήλωσε μέσω Telegram ο Όλεχ Χριχόροφ, κυβερνήτης της περιφέρειας που βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο στρατός πραγματοποίησε πλήγματα στα λιμάνια της Οδησσού και του Τσορνομόρσκ, που βρίσκονται στην περιφέρεια της Οδησσού, καθώς και σε ένα ακόμα, σε αυτό του Ντνίπρο-Μπουγκ (νότια). Λιμάνια «που χρησιμοποιούνται για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης MAX, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων, σε υποδομές εκφόρτωσης καυσίμων, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και συναρμολόγησης drones, καθώς και σε τέσσερα πλοία ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού.

Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει τακτικά ουκρανικές λιμενικές εγκαταστάσεις, κυρίως στην περιφέρεια της Οδησσού.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα