Έσβησε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάρνηθα
Διαβάζεται σε 1'
Στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην Πάρνηθα το βράδυ της Παρασκευής (24/7) προχώρησε η Πυροσβεστική
- 24 Ιουλίου 2026 23:56
Άμεση ήταν η κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής (24/7) στην Πάρνηθα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Μερκουρίου.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 20:45 και κινητοποίησε άμεσα επίγειες δυνάμεις.
Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 4 οχήματα.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή, μακρυά από οικίες ή υποδομές.
Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αθηνών έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για την διερεύνηση των αιτίων της.
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού, η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα έπειτα από πτώση κεραυνού.