Ο ακτιβισμός του Σαρίδη με το πανό και το “παρών” του Ψαριανού

Ο ακτιβισμός του Σαρίδη με το πανό και το “παρών” του Ψαριανού
Ο Γιώργος Σαρίδης με το πανό στη Βουλή Eurokinissi

Τι έγινε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της -επεισοδιακής, όπως αποδείχθηκε-ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με 153 «Ναι», 146 «Όχι» κι ένα «Παρών» η Ολομέλεια της Βουλής κύρωσε μετά από ονομαστική ψηφοφορία την Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης κι ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, ο Σπύρος Λυκούδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς κι οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης, Έλενα Κουντουρά, αλλά κι η επικεφαλής του ΝΕΟ Κατερίνα Παπακώστα.

Παρών ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός. «Όχι» ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Επεισόδιο (και πάλι) από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που φώναζαν «προδότες»

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν επεισόδιο, πάλι με αφορμή τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ψήφισε «Όχι στην προδοσία» με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να παρεμβαίνει και να απαιτεί από τον Κ. Μπαρμπαρούση να ψηφίσει κατά τον Κανονισμό.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας «προδότες», τελικά όμως υπαναχώρησαν και ψήφισαν με τον τυπικό τρόπο. «Δεν φταίει η Δημοκρατία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας»

Ακτιβισμός με πανό από τον Γ. Σαρίδη σε συνεννόηση με τους Πειρατές

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης επιχείρησε ακτιβισμό ανοίγοντας πανό την στιγμή που εκφώνησε την αρνητική του ψήφο.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Δεν φταίει η Δημοκρατία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας» αποκαλύπτοντας ότι ο ακτιβισμός του Γ. Σαρίδη έγινε σε συνεννόηση με το κόμμα τους και με στόχο να αναδείξουν το αίτημα για δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με την δράση μας επιδιώκουμε να στείλουμε ένα δημοκρατικό μήνυμα στους καταληψίες μαθητές της Μακεδονίας πώς ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η στοχοποίηση της Δημοκρατίας και όχι αυτά που συμβαίνουν κόντρα στη θέληση των Ελλήνων και δεν μπόρεσε να τα εμποδίσει, όπως η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα