Πέθανε ο Βίνσεντ Παστόρε, ο εμβληματικός “Big Pussy” των “Sopranos”

Διαβάζεται σε 4'
Βίνσεντ Παστόρε
Βίνσεντ Παστόρε AP

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο ηθοποιός Βίνσεντ Παστόρε, που υποδύθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο τον Σαλβατόρε «Big Pussy» Μπονπενσιέρο στην εμβληματική σειρά «The Sopranos».

Ο Βίνσεντ Παστόρε, γνωστός κυρίως για τον ρόλο του Σαλβατόρε «Big Pussy» Μπονπενσιέρο στην εμβληματική σειρά «The Sopranos», πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στο σπίτι του στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης από έναν γείτονα, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις προηγούμενες τρεις ημέρες.

Για τις συνθήκες του θανάτου του έχει ξεκινήσει έρευνα, όπως μετέδωσε το Deadline.

Σε δήλωσή του στην Independent, ο ατζέντης του, Μπομπ ΜακΓκόουεν, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε τον θάνατο του Παστόρε μόλις το πρωί του Σαββάτου.

Ο ίδιος τον χαρακτήρισε ως «έναν υπέροχο άνθρωπο», ο οποίος ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους άλλους, ενώ ο ΜακΓκόουεν πρόσθεσε: «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον θάνατό του. Είναι δύσκολο να το πιστέψω. Μίλησα μαζί του μόλις πριν από λίγες ημέρες».

Ο Παστόρε γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1946 στο Μπρονξ, σε οικογένεια Ιταλοαμερικανών. Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο New Rochelle το 1964, κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Έπειτα από τρία χρόνια υπηρεσίας, σπούδασε υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Pace. Ωστόσο, εγκατέλειψε τις σπουδές του ύστερα από τρία χρόνια, καθώς δυσκολευόταν να βρει δουλειά ως ηθοποιός. Στη συνέχεια στράφηκε στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και έγινε ιδιοκτήτης του ροκ κλαμπ και μπαρ Crazy Horse στη Νέα Ροσέλ, το οποίο δεν λειτουργεί πλέον.

Ένα βράδυ, ενώ βρισκόταν έξω με τους αδελφούς και ηθοποιούς Ματ και Κέβιν Ντίλον, οι οποίοι ήταν τακτικοί θαμώνες του Crazy Horse, στην τηλεόραση προβαλλόταν η ταινία «The Pope of Greenwich Village».

Βίνσεντ Παστόρε και Φρανκ Βίνσεντ AP

«Ο Μάτι μού είπε: “Θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά που κάνουν αυτοί οι τύποι”», δείχνοντας τον Φρανκ Βίνσεντ, τον μετέπειτα συμπρωταγωνιστή του στους «Sopranos», και τον Τόνι Μουσάντε, είχε δηλώσει παλαιότερα ο Παστόρε, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην υποκριτική έγινε τελικά στην ταινία «True Love» (1989) της Νάνσι Σαβόκα, με πρωταγωνιστές την Αναμπέλα Σιόρα και τον Ρον Έλνταρντ. Η ερμηνεία του στη ρομαντική κομεντί οδήγησε τη διευθύντρια κάστινγκ Έλεν Λιούις να του αναθέσει έναν μικρό ρόλο, χωρίς αναφορά στους τίτλους, στην κλασική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Goodfellas».

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε επίσης στο μελόδραμα «Awakenings» της Πένι Μάρσαλ, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ο Παστόρε έχτισε μια επιτυχημένη καριέρα υποδυόμενος κυρίως γκάνγκστερ στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Πρωταγωνίστησε στη βιογραφική δραματική ταινία «Gotti» του 1996, με θέμα τον διαβόητο αρχηγό της Μαφίας Τζον Γκότι, μαζί με τους μετέπειτα συμπρωταγωνιστές του στους «Sopranos» Τόνι Σίρικο, Φρανκ Βίνσεντ και Ντόμινικ Κιανέζε.

Το 1999 απέκτησε τον ρόλο που τον καθιέρωσε, εκείνον του Σαλβατόρε «Big Pussy» Μπονπενσιέρο, στην πολυβραβευμένη με Emmy αστυνομική σειρά του HBO «The Sopranos», η οποία ολοκληρώθηκε σε έξι κύκλους. Συμμετείχε ως βασικό μέλος του καστ στις δύο πρώτες σεζόν, προτού ο χαρακτήρας του σκοτωθεί στο τέλος της δεύτερης. Επέστρεψε, ωστόσο, περιστασιακά σε μεταγενέστερους κύκλους, σε σκηνές αναδρομών και ονείρων.

Μεταξύ των άλλων αξιοσημείωτων συμμετοχών του ήταν οι ταινίες «The Jerky Boys: The Movie» (1995), «Shark Tale» της DreamWorks (2004) και «Revolver» (2005). Ο τελευταίος του ρόλος ήταν η φωνή ενός λάμα που μιλούσε, σε επεισόδιο της σειράς τρόμου «Yellowjackets» το 2025.

Ο Παστόρε αφήνει πίσω του την κόρη του, Ρενέ.

Βίνσεντ Παστόρε AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα