Ιός Δυτικού Νείλου: Στους 19 οι θάνατοι, 73 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Διαβάζεται σε 2'
Γιατρός σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Γιατρός σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας EUROKINISSI

Συνολικά 19 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί έως τις 26 Αυγούστου. Όλοι οι θανόντες ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών.

Στα 232 ανέρχονται τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την αρχή της περιόδου μετάδοσης του 2026 έως και τις 26 Αυγούστου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Συνολικά 19 θάνατοι καταγράφηκαν το 2026 στην Ελλάδα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ, μόνο την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν 75 νέα κρούσματα, καταγράφοντας σημαντική αύξηση της επιδημιολογικής δραστηριότητας. Στο ίδιο διάστημα, σημειώθηκαν έξι νέοι θάνατοι.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ από την αρχή της περιόδου 2026, μέχρι τις 26/08/2026 (έως τις 11.00πμ), έχουν διαγνωστεί και δηλωθεί συνολικά διακόσια τριάντα δύο (232) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν εξήντα πέντε (165) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εξήντα επτά (67) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ .

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 75 νέα εγχώρια κρούσματα. Συνολικά, κατά την περίοδο 2026, έως τις 26/08/2026, έχουν καταγραφεί δεκαεννέα (19) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 65 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων: 85 έτη, εύρος: 66 – 92 έτη).

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 75 έτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα